Facebook Pixel Άνετος και με ροτέισον ο Ολυμπιακός με Προμηθέα
Μπάσκετ
| 2024-04-18 19:15:00

Και τώρα Μπάρτσα! Άνετος και με ροτέισον ο Ολυμπιακός με Προμηθέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Και τώρα Μπάρτσα! Άνετος και με ροτέισον ο Ολυμπιακός με Προμηθέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δίνει χρόνο σε 10 παίκτες και τον Φίλιπ Πετρούσεφ να επιστρέφει στη δράση οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν πρόβλημα να επικρατήσουν με 80-69 του Προμηθέα Πατρών, στο ΣΕΦ, και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα παιχνίδια κόντρα στους Μπλαουγκράνα για τα play off της Euroleague.

Basket League: Ολυμπιακός και Προμηθέας Πάτρας αναμετρήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την πέμπτη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League. Χωρίς να θέλξει ιδιαίτερα με την απόδοσή του, οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το προβάδισμα του αγώνα από πολύ νωρίς και, παρά το προβάδισμα των Πατρινών, δεν το έχασαν στιγμή, κερδίζοντας με 80-69.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Μόουζες Ράιτ, που πέτυχε 21 πόντους στην καλύτερη εμφάνισή του βάση αριθμών στην Ελλάδα, ακολούθησε με 17 ο Πίτερς. Για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που κατέβηκε στην αναμέτρηση με εννέα παίκτες, ο Πάπας με 14 πόντους κι ο Χέιλ με 13 οι καλύτεροι παίκτες. Επέστρεψε στη δράση για τον Ολυμπιακό ο Φίλιπ Πετρούσεφ.

Το ματς

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, με την άμυνά τους να είναι αποτελεσματική και να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση. Με τον Πίτερς “πρώτο βιολί” προηγήθηκαν με 6 (13-7) στο πρώτο τάιμ άουτ και στη συνέχεια πήραν διψήφιο προβάδισμα, ολοκληρώνοντας τη πρώτη περίοδο με σκορ 20-9. 

Στη δεύτερη περίοδο, η είσοδος της second unit του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στον Προμηθέα να μειώσει τη διαφορά. Τα πολλά λάθη των γηπεδούχων και η ευστοχία των φιλοξενούμενων έξω από τα 6,75 έφεραν το παιχνίδια στο πόντο (25-24). Καλάθια από τους Μήτρου Λονγκ και Ράιτ έστειλαν τη διαφορά στους 6 (33-27), αλλά ο Προμηθέας ισοφάρισε στο 33-33. Ακολούθησε ένα σερί 11-3 από τουες γηπεδούχους διαμόρφωσε το τελικό 44-36 του ημιχρόνου. Ράιτ με 10 πόντους και Πίτερς με 8 οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ ο Χέιλ είχε φτάσει τους 10 για τους Πατρινούς.
Η άμυνες κι η αστοχία των δύο ομάδων χαρακτήρισαν το τρίτο δεκάλεπτο, που αμφότερες δυσκολεύονταν τρομερά να βρουν σκορ. Τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, το σκορ ήταν 50-42 και το επιμέρους 6-6. Ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Πίτερς κι ένα τρίποντο του Κάνααν για το 55-42 και το τάιμ άουτ από πλευράς Προμηθέα. Σε μια “τρελή” φάση, ο Πετρούσεφ θα πετύχει καλάθι και φάουλ, για τη μεγαλύτερη διαφορά του Ολυμπιακού στο παιχνίδι (61-44), Το δεκάλεπτο θα τελειώσει 62-44 χάρη σε ακόμη ένα πόντο του Σέρβου.

Ο Πάπας θα ξεκινήσει εντυπωσιακά την τελευταία περίοδο, πετυχαίνοντας 3/3 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός, σαν deja vu του δεύτερου δεκαλέπτου, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, επιτρέποντας στον Προμηθέα να μειώσει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (68-62). Μετά την είσοδο του Γουόκαπ, οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν μια ισορροπία και με συνεχόμενους πόντους του Αμερικανού σέντερ έκαναν το 78-67, 1.30 πριν το τέλος, ουσιαστικά “κλειδώνοντας” τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 44-36, 62-44, 80-69

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπάρχει διαφορά με ΠΑΟ για Ντραγκόφσκι - Βρήκε... νέο Μπρινιόλι, τον Μπρένο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags