Το σύνθημα για την κατάκτηση και του πρωταθλήματος έδωσε ξανά ο Κώστας Σλούκας.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι ο εγχώριος τίτλος είναι πιο σημαντικός από αυτόν της Euroleague.

«Υπήρχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση μετά το Final Four. Eίμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε, αλλά οφείλουμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Ο τίτλος του πρωταθλήματος είναι ο πιο σημαντικός για εμάς. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά θέλουμε να καθιερωθούμε και στην Ελλάδα.

O Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα, οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε δυνατοί. Ο Ολυμπιακός είναι μια ποιοτική ομάδα, τα τελευταία δυο χρόνια έχει πάρει το πρωτάθλημα, ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να πανηγυρίσουμε εμείς το πρωτάθλημα», είπε ο 34χρονος γκαρντ.

Επίσης, ο Σλούκας ανέφερε:

Για το πόσο σημαντικός είναι ο ελληνικός κορμός: «Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο ελληνικός κορμός. Έχουμε ένα πλεονέκτημα κόντρα στον Ολυμπιακό, που έχει δέκα ξένους. Είναι σημαντικό που οι γηγενείς παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Για το τι πρέπει να αποφύγει μετά την κατάκτηση της Euroleague ο Παναθηναϊκός και το παράδειγμα του 2013, όταν ήταν στον Ολυμπιακό: «Το 2013 η χρονιά δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, παρόλο που πήραμε το ευρωπαϊκό. Ζούμε το τώρα, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε το παρελθόν και το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν τι σημαίνει αυτός ο τίτλος και είναι έτοιμοι να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν».