Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την συνεργασία του με τον Εργκίν Αταμάν και γενικά για την φιλοσοφία του Τούρκου προπονητή ο Κάρλος Αρόγιο.
Ο Αρόγιο είχε προπονητή τον Αταμάν στην Γαλατασαράι, στην οποία ο τεχνικός του Παναθηναϊκού άφησε το στίγμα του, κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα Τουρκίας το 2013, αλλά και το Eurocup το 2016.
Διαβάστε επίσης...
Ο παλαίμαχος Πορτορικανός μίλησε στο τούρκικο Eurohoops για τον Αταμάν και τον αποθέωσε, περιγράφοντας με πολύ όμορφα λόγια τη συνεργασία του με τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντάς τον "GOAT"!
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Του μιλάω ακόμη και σήμερα. Τον συγχαίρω για ό,τι έχει κάνει και τα παιχνίδια που κερδίζει. Με δίδαξε πολλά για πώς πρέπει να παίζω στην Ευρώπη και με πήγε ένα επίπεδο πιο πάνω. Έχουμε περάσει πολλά μαζί. Οι οικογένειές μας είναι αρκετά δεμένες και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτόν».
Για τον τρόπο που προπονεί ο Αταμάν: «Είναι πολύ απαιτητικός και λόγω αυτής της πλευράς του, υπάρχουν στιγμές που απογοητεύεσαι κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας όταν κερδίζεις, καταλαβαίνεις τα πάντα. Ξέρει και κατανοεί πολύ καλά το παιχνίδι, ωθεί τους γκαρντ να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό και τους δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουν το ταλέντο τους στο μέγιστο.
Αυτή είναι η οπτική του για το παιχνίδι. Είναι ο Goat! Είναι τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, έχει αυτό το μαγικό ραβδάκι. Πρέπει να τον χειροκροτήσετε και να του δείξετε σεβασμό. Αυτό τον σεβασμό που του αξίζει. Ξέρει ακριβώς πως να πιέσει έναν παίκτη να γίνει καλύτερος και να βγάλει τον πραγματικό του εαυτό στο παρκέ. Το ίδιο ακριβώς έκανε και με τον Κώστα Σλούκα αλλά και τον Κέντρικ Ναν. Τους έβγαλε τον καλύτερο εαυτό τους.
Ο Εργκίν είναι απ’ αυτούς τους προπονητές που δεν θα επιτρέψει να ξεφύγει η ομάδα απ’ αυτό που έχει σχεδιάσει και να βγει εκτός πλάνου. Προσωπικά θέλω να δώσω πολλά εύσημα στον Ναν γιατί προσαρμόστηκε πολύ καλά στην ομάδα και γρήγορα σ’ αυτή την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη.
Παρόλο που ήταν η πρώτη του χρονιά, έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για παίκτες που έρχονται από το NBA να κατανοήσουν και να προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Στο NBA το μπάσκετ βασίζεται πιο πολύ στο ένας εναντίον ενός, στην Ευρώπη δεν ισχύει αυτό».