Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος με το «διπλό» στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και σε λίγες ώρες θέλει να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στον στόχο του. Οι Πειραιώτες είναι πολύ ενθουσιασμένοι, που τα κατάφεραν, γνωρίζουν, όμως, ότι τίποτα δεν έχει κατακτηθεί ακόμη. Γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ υψηλή ποιότητα και ότι θα αντιδράσει. Και τέλος γνωρίζουν ότι οι «πράσινοι» είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης, άρα είναι ικανοί για τα πάντα.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Πλέον στηρίζουν πολλά και στο ΣΕΦ, αφού πήραν το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε την διαφορά στο πρώτο παιχνίδι, παίζοντας και για τον τραυματία και απόντα Φαλ. Στον Ολυμπιακό περιμένουν ανάλογη συνέχεια από τον Σέρβο σέντερ, ο οποίος στην πολύ καλή του μέρα είναι ασυναγώνιστος.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ένοιωθαν πιο άνετα αν είχαν στο ρόστερ τους και έναν γκαρντ πιο πρωταγωνιστή. Παρότι στο ΟΑΚΑ Ουόκαπ και Ουίλιαμς-Γκος άγγιξαν το τέλειο. Τον γκαρντ αυτόν δεν μπορεί να τον έχει φέτος ο Ολυμπιακός, αλλά θα τον έχει του χρόνου.

Δεν θα είναι ο Κίναν Εβανς, που τραυματίστηκε, θα είναι κάποιος άλλος, που θα κάνει την διαφορά. Ο Ολυμπιακός θα ήθελε έναν εκ των Μάικ Τζέιμς-Λορέντζο Μπράουν, αλλά αμφότεροι είναι δύσκολες περιπτώσεις. Ο Κρις Τζόουνς της Βαλένθια είναι κι αυτός καλός παίκτης, αλλά οι Πειραιώτες θα προτιμούσαν κάτι πιο ποιοτικό και λαμπερό. Ισως αυτόν τον παίκτη να πάνε να τον βρουν στο ΝΒΑ, όπου η αγορά είναι λίγο πιο πλατιά. Και εκεί μπορεί να βρεθεί ένας Ευρωπαίος γκαρντ, που θα δώσει το κάτι παραπάνω, όπως είναι ο Γάλλος Φουρνιέ ή ο Ουκρανός Μίχαλιουκ.

Για αυτό, που «καίγεται», πάντως, ο Ολυμπιακός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν τα καταφέρει, θα κάνει το καλοκαίρι του ακόμη πιο εύκολο. Το μυαλό θα γίνει πλέον πιο ξεκάθαρο για να φτιαχτεί ένα εξαιρετικό ρόστερ για την επόμενη χρονιά. Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας βέβαια θα ανανεώσει για τουλάχιστον μέχρι το 2027.