Σκληρή μάχη έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 92-86 τον Παναθηναϊκό και να κάνει το 2-0, απέχοντας πλέον μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες είχαν μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι τους και πήραν σπουδαία βοήθεια από Κάνααν και Ουίλιαμς-Γκος, που έκαναν την διαφορά. Ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, αλλά δεν έφτανε για να μπορέσει να ισοφαρίσει τη σειρά. Ο Λεσόρ έκανε πολλά πράγματα αλλά δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο ο Ναν με τον Σλούκα και αυτό κόστισε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος, που είχε λίγο καλύτερη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπόρεσε, όμως, να το αποτυπώσει αυτό παρά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα μόλις ενός πόντου. Και πιο συγκεκριμένα με 39-38.

Και θα μπορούσαν οι «πράσινοι» να έχουν καλύτερη διαφορά στο τέλος του εικοσαλέπτου, καθώς πιο πριν κατάφεραν να προηγηθούν με 36-28. Πατούσαν καλύτερα στο παρκέ με την άμυνα να είναι το πιο δυνατό τους στοιχείο. Ο Ολυμπιακός, όμως, μπόρεσε να βρει απαντήσεις. Και πιο συγκεκριμένα βρήκε ένα σερί 10-0 με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια. Ο Αμερικάνος ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στη νίκη του ΟΑΚΑ και στο πρώτο αυτό ημίχρονο πάλι βοήθησε πολύ τους Πειραιώτες.

 

Με το τέλος του ημιχρόνου ο Ουίλιαμς-Γκος είχε 10 πόντους με τους Λεσόρ-Σλούκα από την άλλη να έχουν από 8 πόντους.

Το πρώτο αυτό μέρος σφραγίστηκε με τρίποντο του Γκριγκόνις, που έδωσε και πάλι το πάνω χέρι στον Παναθηναϊκό (39-38) μετά την αντεπίθεση και το σερί των Πειραιωτών.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στην τρίτη περίοδο όντες τα αφεντικά, αλλά δεν άντεξαν πολύ. Μετά από ένα σημείο έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και έτρεξε επιμέρους σκορ 18-3, κάνοντας το 60-46. Με τον Κάνααν να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα με συνεχόμενους πόντους. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επανέλθει. Και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο, μειώνοντας στο 62-55.

Την σκυτάλη από τον Κάνααν στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου πήρε ο Ουίλιαμς-Γκος και ξαναπήγε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό ο Ολυμπιακός (74-62).

Αλλά ο Παναθηναϊκός είχε πάλι αντίδραση. Με τον Γκριγκόνις να δίνει βοήθειες στην ομάδα του. Ο Ναν πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι και οι «πράσινοι» μείωσαν σε 79-74. Δύο τρίποντα, όμως, του Κάνααν και του Ουίλιαμς-Γκος έδωσαν αέρα νίκης στον Ολυμπιακό, που από κει και πέρα έκανε τα αυτονόητα για να πετύχει το 2-0.