Τα εύσημα στην ομάδα του για την άμυνα στο δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό απένειμε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μιλώντας στην ΕΡΤ, τη χαρακτήρισε κλειδί, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν ξανά το πρωτάθλημα.

«Η τρίτη περίοδος ήταν το κλειδί σήμερα, βγήκαμε πάρα πολύ δυνατά από το ημίχρονο, θέσαμε τις βάσεις για να κρατήσουμε έναν καλό ρυθμό και με τη βοήθεια του κόσμου να φτάσουμε σε μία σημαντική νίκη.

Η ίδια δυνατή άμυνα που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι, αυτό θέλαμε να παρουσιάσουμε και σήμερα. Η δυνατή μας άμυνα είναι ένα κλειδί που μπορεί να μας φέρει στην κατάκτηση του τίτλου και μέχρι τώρα έχουμε κάνει δύο εξαιρετικές προσπάθειες αμυντικά, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ο Παναθηναϊκός δεν βάζει πόντους. Προφανώς έχει ταλαντούχους παίκτες, πολύ καλούς παίκτες, αλλά το θέμα είναι πόσο δύσκολο τους το κάνεις να βρουν αυτούς τους πόντους», είπε ο Παπανικολάου.

Επίσης, ανέφερε:

Για τον τρόπο που αμύνονται και σταματούν τον Ναν: «Ο Ναν και ο Σλούκας είναι δύο πολύ κομβικοί επιθετικοί του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι τους. Προφανώς μεγάλο κομμάτι του σκάουτινγκ κι αυτού που θέλαμε να κάνουμε έχει να κάνει με αυτούς τους δυο παίκτες, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά περιφερειακά, που υποστηρίζουν την ομάδα, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί παίκτες και δεν μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε, ότι δεν μπορούν να μας πληγώσουν. Γίνεται μία συνολική προσπάθεια από όλη την ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει μία πολύ καλή βάση, αλλά δεν έχει τελειώσει κάτι. Έχουμε συνέχεια, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ κι εκεί επικεντρωνόμαστε τώρα».

Για την επίθεση: «Έχουμε κι εμείς ταλαντούχους παίκτες, παιδιά που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Αντίθετα σε αυτό που σχολιάζετε όλη τη χρονιά, ότι επιθετικά δεν είμαστε καλή ομάδα, νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι μπορούμε να φτάσουμε στους 80, στους 90, στους 100, μπορούμε να φτάσουμε σε αυτά τα σκοραρίσματα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να είναι δυνατή η άμυνά μας. Γιατί από εκεί ξεκινάει όλη η βάση του κορμού του παιχνιδιού μας κι από εκεί βρίσκουμε τη ψυχολογία και στην επίθεση».

Για τον τρίτο τελικό: «Δεν νομίζω ότι κάποια από τις δύο ομάδες, δηλαδή εμείς από το μέρος μας θα πάμε να πούμε “α εντάξει, έχουμε άλλο ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ, ας μην παίξουμε δυνατά σ' αυτό”. Ή ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα επειδή είναι 2-0 η σειρά θα τα παρατήσει. Μιλάμε για τελικούς και για να φτάσεις στην κατάκτηση του τίτλου θες τρεις νίκες. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στις τρεις νίκες. Οπότε πρέπει να πάμε με την ίδια δίψα, με την ίδια θέληση, με το ίδιο πάθος, να παίξουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Για τον διάλογο Κάνααν-Σλούκα: «Αυτά μέσα σε ένα ματς μπορούν να γίνουν. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στη φάση, αλλά όποιος παρακολουθεί μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα, στους τελικούς, από το NBA μέχρι την τελευταία Λίγκα προφανώς όταν μιλάμε για ένα τίτλο που διεκδικείται θα υπάρξουν εντάσεις, κάτι θα πει ο ένας κάτι θα πει ο άλλος. Για μένα όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Αυτά μπορεί να συμβούν, το θέμα είναι να μένουν μέσα στις τέσσερις γραμμές και να προχωράμε».