Λιγότερες από 48 ώρες απομένουν για να τελειώσει και επίσημα η σεζόν στο μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό πλέον να έχει φέρει ξανά τούμπα την κατάσταση και να είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Οι Πράσινοι προερχόμενοι από τον θρίαμβο στο Βερολίνο και την κατάκτηση της Euroleague, δεν ξεκίνησαν καλά στους τελικούς και βρέθηκαν να χάνουν 0-2 στη σειρά από τον ψυχωμένο και καλύτερο Ολυμπιακό, όμως πλέον όλα γύρισαν τούμπα.

Το Τριφύλλι πήρε δύο συνεχόμενες νίκες σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ και τώρα την Παρασκευή το βράδυ θέλει άλλη μία μπροστρά σε 20.000 φίλους του, για να κλείσει ονειρικά μία απίστευτη σεζόν. Μία χρονιά που ξεκίνησε με στόχο να ξαναγίνει «κανονική» και ανταγωνιστική ομάδα και κατέληξε με Ευρωπαϊκό και ίσως και πρωτάθλημα Ελλάδας.

Από το Σάββατο όμως όλα αυτά θα ανήκουν στην ιστορία και οι «αιώνιοι» θα ξεκινήσουν τη δουλειά για την επόμενη σεζόν. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός όπως έχετε διαβάσει ήδη στο sportdog.gr έχει ξεκινήσει και για τους δύο, ενώ σε 20 ημέρες αρκετοί από τους παίκτες που τώρα… λιποθυμούν στο παρκέ λόγω κούρασης στους τελικούς, θα αγωνιστούν στο ΠροΟλυμπιακό με την Εθνική Ελλάδας.

Ο Βασίλης Σπανούλης θα τους αφήσει να ξεκουραστούν μία εβδομάδα και μετά θα τους καλέσει για να δουλέψουν μαζί φυσικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα άλλα παιδιά που τώρα δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι και να πάρουν το εισιτήριο από το ΣΕΦ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν την πρώτη συγκέντρωση υπάρχει έντονη φημολογία πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του. Και πιθανότατα δεν θα έχει κάποια μεγάλα ονόματα. Ήδη ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει ενημερώσει πως δεν θα αγωνιστεί λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν σε όλη τη σεζόν, με συνέπεια τώρα να χρειάζεται άμεσα ξεκούραση και αποθεραπεία, ενώ πληροφορίες του sportdog.gr αναφέρουν πως υπάρχει άλλος ένας παίκτης – ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΝΟΜΑ του ελληνικού μπάσκετ – ο οποίος μετά το φινάλε του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός την Παρασκευή βράδυ, θα ανακοινώσει την απόφασή του να απουσιάζει από την Εθνική Ελλάδας. Ο κόουτς ήδη το ξέρει…