Στον Άρη θα παίξει μπάσκετ την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Λευτέρης Μαντζούκας, καθώς στο ρόστερ τού Παναθηναϊκού είναι πολύ δύσκολο να βρει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής. Όχι γιατί δεν το αξίζει, αλλά γιατί υπάρχουν μπροστά του μια σειρά από παίκτες που δεν γίνεται να μένουν στον πάγκο.

Το sportdog έκανε ένα-δύο τηλεφωνήματα στη Θεσσαλονίκη και έμαθε τα πάντα γύρω από την υπόθεση του δανεισμού, με αποτέλεσμα να τα αναλύσουμε παρακάτω για να πάψουν και τα διάφορα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί δεξιά και αριστερά.

Φεύγει ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό; Ο Λευτέρης έχει ως όνειρο να διακριθεί με τη φανέλα των Πράσινων. Κι έχει όλα τα φόντα για να το κάνει. Στον Άρη θα βρεθεί με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, προκειμένου να γίνει βασικός στα πλάνα των Κίτρινων για τη νέα αγωνιστικη περιοδο. Τυπικα για να βρει μαζικό χρόνο συμμετοχής.

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει το συμβόλαιό του; Η συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες αφορά την από κοινού κάλυψη της αμοιβής του για την επόμενη σεζόν.

Υπήρξε ενδιαφέρον από άλλη ομάδα; Αρχικά να πούμε ότι αν αυτός ο παίκτης ήταν ελεύθερος, θα τον είχε αποκτήσει ο Μπαρτζώκας για τον Ολυμπιακό. Αλλά δεν είναι. Για αυτό προσπάθησε και ο Προμηθέας για τον δανεισμό του, πλην του Άρη. Αλλά ο Λευτέρης προτίμησε τους Κίτρινους, γιατί τόσο ο Άρης όσο και η Θεσσαλονίκη προσφέρονται για να παίξει κάποιος καλό μπάσκετ.

Γιατι δεν έπαιξε φέτος στον Παναθηναϊκό; Σε μια ομάδα που ο Χουάντσο δεν μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής στη θέση 4 επειδη ηγεμονεύει με την παρουσία του ο Μήτογλου, πώς να βρει χρόνο ο Μαντζούκας; Μάλιστα, σε κοντά σχήματα είδαμε και τον Παπαπέτρου 4άρι. Όσο υπήρχαν τραυματισμοί, στο πρώτο τρίτο της σεζόν, ο Λευτέρης είχε παιχνίδια στα πόδια του. Μετά δεν υπήρχε περίπτωση να βρει αξιόλογο χρόνο στο παρκέ.

Αρέσει το παιχνίδι του στον Αταμάν; Ο Τούρκος προπονητής θέλει από τους ψηλούς του σουτ, οπότε δεδομένα γουστάρει παίκτη με τα στοιχεία του Μαντζουκα. Αλλά είναι μόλις 21 ετων, σχετικά άψητος στα μεγάλα παιχνίδια (αν και πέρσι είχε κρατήσει με τα σουτ του τον Παναθηναϊκό στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), και στην ομάδα υπάρχουν οι Μήτογλου-Χουάντσο. Με το κλειστό ροτέισον του Αταμάν, δεν θα μπορούσε να βρει χρόνο στον Παναθηναϊκό στην παρούσα φάση.

Αρέσει το παιχνίδι του στον Γιαννακόπουλο; Ο Δημήτρης τρελαίνεται για παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Λευτέρη και, μάλιστα, να είναι Έλληνες. Αλλά είναι και γιος του Παύλου, που έχει τον προπονητή ως εικόνισμα και δεν προσπαθεί να επιβάλλει τις επιθυμίες του. Για αυτό και αποφασίστηκε ότι το καλύτερο είναι, στα 21 του χρόνια, να πάει κάπου για να παίξει μαζικά μπάσκετ, και να επιστρέψει το ερχόμενο καλοκαίρι έτοιμος για να γίνει λύση του βασικού ροτέισον.

Μπορεί να δώσει λύσεις και σε άλλη θέση; Παρότι βλέπει τον κόσμο από τα 2,07, ξέρει τρομερό μπάσκετ και είναι εξαιρετικός σουτέρ. Θα μπορούσε, δηλαδή, να δώσει λύσεις και στη θέση 3 - Αυτή, άλλωστε, ήταν και το περασμένο καλοκαίρι η απόφαση για εκείνον προκειμένου να χωρέσει στο ρόστερ: Να "κατέβει" στη θέση 3. Αλλά με τόσα γκαρντ που είχε η ομάδα "ανέβηκε" πολλές φορές στην ίδια θέση ο Γκριγκόνις, με αποτέλεσμα πάλι να μην μπορεί να βρεθεί χρόνος.

Σε κάθε περίπτωση ο Λευτέρης πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη του Γιάννη Καστρίτη, δηλαδή του επόμενου Έλληνα προπονητή μετά τον Βασίλη Σπανούλη που θα πάρει την ευκαιρία του σε ομάδα Ευρωλίγκας, για να παίξει μπάσκετ. Να πάρει παιχνίδια, να δυναμώσει, να βρει ρυθμό, να επιστρέψει το καλοκαίρι τού 2025 για να δώσει σουτ από τη θέση 4.