Η υπόθεση Βεζένκοφ είναι το πιο καυτό θέμα στον Ολυμπιακό από την περασμένη Πέμπτη (4/7), όταν έγινε γνωστό, ότι ο παίκτης επέλεξε να αφήσει το NBA και να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Πειραιά. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Οι Ράπτορς δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει έτσι, χωρίς συμβιβασμό, παρότι το Τορόντο θέλει να τον κρατήσει. Ο παίκτης χει συμβόλαιο αυτή τη σεζόν για 6,6 εκατομμύρια δολάρια, με team option για 6,9 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν. Οι Ράπτορς δεν έχουν κανένα λόγο απλώς να τον αποδεσμεύσουν και να έχουν αυτά τα χρήματα στα βιβλία τους.

Στον Ολυμπιακό πάντως υπάρχει «Πίστη για Σάσα», όπως αναφέρει το «ΦΩΣ», το οποίο υποστηρίζει, ότι είναι δεδομένη η συμφωνία ανάμεσα στον Βούλγαρο φόργουορντ και στον Ολυμπιακό. Το Τορόντο δείχνει να υπολογίζει τον παίκτη, αλλά δεν πρόκειται να τον κρατήσει με το... ζόρι.

Τη Δευτέρα ο Λούκα Βιλντόζα επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει και τυπικά τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να αναδείξουν το ταλέντο του Βιλντόζα μέσα από το σύστημα της ομάδας.

Ο Αργεντίνος γκαρντ, ο οποίος αποτέλεσε μία εκ των τριών μεταγραφών του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής στην περιφέρεια, είχε κλείσει την περσινή σεζόν ως πρωταθλητής Ευρώπης με 8.5 πόντους, 2.0 ριμπάουντ, 3.0 ασίστ και 1.1 κλέψιμο στα 14'56'' που πατούσε παρκέ με τον Παναθηναϊκό.