Η Δευτέρα είναι συνήθως ήρεμη μπασκετικά μέρα, αλλά κάπου το απόγευμα η συνηθισμένη αυτή ηρεμία διαταράχτηκε. Και αυτό γιατί ο Αρης ενημέρωσε ότι διακόπτει τον δανεισμό του Λευτέρη Μαντζούκα από τον Παναθηναϊκό. Η εξέλιξη αυτή γενικώς ήταν μεγάλη έκπληξη με τον Μαντζούκα να πηγαίνει το καλοκαίρι στον Αρη και όλοι να ελπίζουν ότι ο 21χρονος φόργουορντ θα βελτιωθεί και θα ανέβει τουλάχιστον ένα επίπεδο παραπάνω. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά και έτσι πριν από λίγες ώρες επήλθε το διαζύγιο.

Παραπάνω γράψαμε ότι αυτό το διαζύγιο γενικώς ήταν έκπληξη, αλλά ειδικώς δεν ήταν. Και αυτό γιατί το απόγευμα της Κυριακής ο Γιάννης Καστρίτης έστειλε τον διεθνή φόργουορντ στα αποδυτήρια, στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι δύο άνδρες είχαν αντιπαράθεση με αποτέλεσμα ο προπονητής του Αρη να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση.

Αν δεν έχει υπάρξει προηγούμενη κατάσταση, δεν είναι εύκολο να προχωρήσει ο προπονητής σε τέτοια κίνηση. Στη περίπτωση, όμως, του Καστρίτη με τον Μαντζούκα υπήρχε ιστορικό. Οι δύο άνδρες δεν τα πήγαιναν καλά, δεν ταίριαζαν τα χνώτα τους. Ο διεθνής παίκτης ήθελε να παίζει στο «3», ο Καστρίτης τον έβαζε αρκετά και στο «4», υπήρχαν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους και μάλιστα είχε γίνει κάτι ανάλογο με το χθεσινό και σε ένα φιλικό.

Την Κυριακή, λοιπόν, το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο και έτσι Αρης και Μαντζούκας ακολουθούν χωριστούς δρόμους πλέον. Οι «κιτρινόμαυροι» θα αναζητήσουν άλλες λύσεις αν και είναι φανερό ότι δεν την έχει πετύχει φέτος την ομάδα ο Καστρίτης. Οι ξένοι, που έχουν αποκτηθεί, είναι στην πλειοψηφία τους μέτριοι, αν και είχε και την ατυχία με τους Χοτζ και Λαζέφσκι να μένουν εκτός λόγω τραυματισμών από το ξεκίνημα της σεζόν (ο Χοτζ μόλις τις τελευταίες μέρες μπήκε στο παρκέ).

Ο Μαντζούκας από την πλευρά του ψάχνει κι αυτός τον επόμενο σταθμό της καριέρας του με το Μαρούσι να τον θέλει τρομερά. Το Μαρούσι είναι το φαβορί να τον πάρει, αν και υπάρχει και μία ακόμη ομάδα στην διεκδίκηση. Ο 21χρονος φόργουορντ θα πάρει την οριστική του απόφαση την Τρίτη και ελπίζει να βρει την ομάδα, που θα αναδείξει τα πλούσια αγωνιστικά του προσόντα.