Η ήττα της ΑΕΚ από την Μπάμπεργκ δεν στοίχισε. Γιατί στον αποψινό επαναληπτικό η Ένωση έχει τη δυνατότητα να πάρει το παιχνίδι και την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League με τη βοήθεια του κόσμου της, η προσέλευση του οποίου αναμένεται να είναι πολύ δυνατή.

"Δεν είναι και καμία σπουδαία ομάδα η Μπάμπεργκ. Όλη η ομάδα είναι ο Αλεξάντερ που μας έβαλε 19 πόντους. Αυτόν πρέπει να τον πιάσουμε, αλλά ποιος θα τον μαρκάρει; Ο Καββαδάς είναι εκτός από τραυματισμό και τον Τσαλμπούρη πρέπει να τον πλακώσουν στα βάρη για να δυναμώσει", αναφέρει για τη γερμανική ομάδα ο Αντώνης Πανταζής, παλαίμαχος πλέι μέικερ που έπαιξε στην ΑΕΚ τη δεκαετία του '80, λίγο πριν την ομάδα των... Μοϊκανών.

Ποιος παίκτης του άρεσε στο ματς της Βαμβέργης; "Εγώ βλέπω τον Λαρεντζάκη ως Έλληνα με μεγάλες ελπίδες για να γίνει κάτι παραπάνω. Θα ήθελα να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ για την επόμενη δεκαετία. Πρέπει να γίνει η σημαία. Αλλά πρέπει να δουλέψει γι' αυτό. Είναι στα πάνω του, κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα", απαντάει.

Όσον αφορά τη ρεβάνς, ο παλιός παίκτης της Ένωσης, του Σπόρτινκ και του Πανελληνίου, στέκεται στον τραυματισμό του Ματσιούλις: "Είναι απώλεια μεγάλη. Ήταν πολύ φορμαρισμένος", λέει και επισημαίνει:

"Θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει η ΑΕΚ. Παίζει την πρόκριση στην έδρα της. Η ΑΕΚ μπορεί να τους ρίξει και με διαφορά. Πρέπει να μπει μέσα και να τους πατήσει. Ο κόσμος θα πνίξει τους Γερμανούς. Αν μπουν στο ΟΑΚΑ 17.000 ΑΕΚτζήδες, η Μπάμπεργκ θα ψάχνει μετά σε ποιο νησί θα πάει για τουρισμό. Δεν υπάρχει περίπτωση".

"Ποιος Ζήσης; Φέρτε πίσω και τον Νεστορίδη"

Στη Βαμβέργη αποθεώθηκε από τους Ενωσίτες οπαδούς ο Νίκος Ζήσης. Θα ήταν καλή επιλογή για τον ίδιο να κλείσει την καριέρα του στην Ένωση; "Είναι στα τελευταία του. Έχει προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ και ήταν πολύ σοβαρός σε όλα. Στην ΑΕΚ όμως τι να κάνει στα 36 του; Τότε να φέρουμε πίσω και τον Νεστορίδη για να μην παίζει ο Πόνσε", απαντάει με χιούμορ.

Η περίπτωση του Αντώνη Πανταζή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς όπως έχει ο ίδιος δηλώσει σε συνέντευξή του στο παρελθόν, περίμενε 15 χρόνια μέχρι να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, την οποία υποστήριζε από μικρό παιδί. Ο βετεράνος πλέι μέικερ είναι ξάδελφος του παλιού φυσιοθεραπευτή της Ένωσης, Νίκου Πανταζή και η ιστορία της οικογένειας σίγουρα θα απασχολούσε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που ετοιμάζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ξάδελφός του Νίκος βρήκε κάποια πιστοποιητικά που αποδεικνύουν πως ξεκίνησε η οικογένεια και πήγε στην Κωνσταντινούπολη. "Ο πατέρας μου γεννήθηκε εκεί. Από τον πατέρα μου έγινα εγώ ΑΕΚτζής", λέει ο Αντώνης Πανταζής και επεξηγεί τη διαδρομή που ακολούθησε η φαμίλια του μέχρι να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα:

"Ο πρόγονος ξεκίνησε από την Άνδρο μετά το 1870 και κατέληξε στην Πόλη. Εκεί δημιουργήθηκε η οικογένεια. Γεννήθηκε ο πατέρας μου, ο οποίος δεν υπηρέτησε στον τούρκικο στρατό. Για να το αποφύγει επέστρεψε στην Ελλάδα. Ήταν ξύπνιος τα μάζεψε και έφυγε. Η υπόλοιπη οικογένεια έμεινε εκεί μέχρι το 1955 όταν έγιναν τα Σεπτεμβριανά. Η γιαγιά μου να φανταστείτε την έδιωξαν κακήν κακώς. Λες και κινδύνευε το τούρκικο κράτος από μία γυναίκα 83 χρονών".