Ο Ολυμπιακός ικανοποίησε τον κόσμο του με την νίκη, που πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης στην Βαλένθια. Για τρία δεκάλεπτα, τα τρία πρώτα έπαιξε μπάσκετ πολύ υψηλών απαιτήσεων, στο τέταρτο πήγε να βγάλει μόνος του τα μάτια του, αλλά εν τέλει άντεξε και ξάπλωσε στο παρκέ τους Ισπανούς.

Μέχρι το 30’ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν χάρμα ιδέσθαι και πολλοί αναφώνησαν για την μεγάλη ευκαιρία, που υπήρχε φέτος για την οκτάδα. Θυμήθηκαν την ήττα στο Κάουνας, τις επτά συνεχόμενες αποτυχίες και τις εν γένει δυνατότητες, που είχαν οι Πειραιώτες.

Το παρελθόν, όμως, είναι παρελθόν, ό, τι έγινε έγινε και ο Ολυμπιακός προχωράει για την επόμενη χρονιά, θέλοντας δύο ακόμη νίκες με Ρεάλ και Χίμκι

Το κακό για την ομάδα του Πειραιά είναι ότι ήδη χάνεται ένας μεγάλος της στόχος και αυτός είναι ο Μάριους Γκριγκόνις της Ζαλγκίρις. Τον Λιθουανό τον ήθελε πολύ ο Μπαρτζώκας, αλλά όπως λένε Λιθουανοί δημοσιογράφοι ο παίκτης πάει προς την ΤΣΣΚΑ. Αν δεν έχει κλείσει ήδη.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν θέλει να χάσει και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ήταν πολύ καλός και προχθές κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Και ελληνικό διαβατήριο έχει ο γκαρντ της Μακάμπι και ξεχωριστά αγωνιστικά στοιχεία. Οι «ερυθρόλευκοι» τον θέλουν πως και πως καθώς μάλιστα ετοιμάζονται και να επιστρέψουν στην Α1.

Θέλουν επίσης και έναν πολύ καλό ψηλό για να πλαισιώσει τους Ζαν Σαρλ και Μάρτιν. Ο Τζόρνταν Μίκι είναι από εκείνους, που αρέσουν πιο πολύ, αλλά δεν αποκλείεται να πάνε σε μία περίπτωση, όπως αυτή του Τσέχου Οντρέι Μπάλβιν, που είχε απασχολήσει και πριν από καιρό. Ο Μπάλβιν είναι σκιάχτρο, καθώς είναι 2.17, και φέτος κάνει πολύ καλά χρονιά στην Ισπανία με την φανέλα της Μπιλμπάο. Θα είναι εκτός των άλλων και το αντίπαλος δέος σε θηρία, όπως ο Παπαγιάννης και ο Ταβάρες.

Μάλιστα φέτος στο ματς της Μπιλμπαο με την Ρεάλ, τον Ταβάρες τον έβαλε στα καλάθια, καθώς είχε 18 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ενώ ο σέντερ της Ρεάλ μόλις 6 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Σφήνα" Σφαιρόπουλου σε Ολυμπιακό-ΠΑΟ για κορυφαίο Έλληνα άσο - Εκεί θέλει να παίξει του χρόνου!