European Super League - Euroleague: Αυτό που συμβαίνει με την European Super League είναι απίστευτο. Οι 12 ομάδες, που υποτίθεται είχαν σχεδιάσει σε βάθος την επόμενη ημέρα εκτός Champions League και UEFA, πλέον εγκαταλείπουν η μια μετά την άλλη το... καράβι. Και πώς να μην το κάνουν, άλλωστε, όταν αυτή τη διοργάνωση την... μίσησαν όλοι πριν καν αρχίσει. Από τους παίκτες, τους προπονητές, μέχρι φυσικά τους φιλάθλους. 

Η τύχη της European Super League, είναι αυτή που προδιαγράφεται σχεδόν για κάθε κλειστή λίγκα στην Ευρώπη (στην Αμερική είναι όντως αλλιώς τα πράγματα). Διότι όταν μιλάμε για διοργανώσεις που ευνοούν σταθερά συγκεκριμένες ομάδες, απαγορεύοντας σε άλλα κλαμπ να ονειρευτούν τη συμμετοχή μεταξύ των κορυφαίων, τότε το τέλος δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα καλό. Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για αθλήματα λαοφιλή όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια με την Euroleague. Δηλαδή ενός συνεταιρισμού που έχει αποκοπεί από την FIBA και έχει πάρει υπό τη σκέπη της τους κορυφαίους μπασκετικούς συλλόγους στην Ευρώπη. Παρότι πήρε κάποια χρόνια, πλέον κι εκεί κάποιες ομάδες αντιδρούν και ετοιμάζονται να καρατομήσουν τον Τζόρντι Μπερτομέου, ανοίγοντας το δρόμο για μια μεγάλη αλλαγή. Η μεταβολή αυτή με το ενδεχόμενο τέλος του Τζόρντι, μάλιστα, μπορεί να ανοίξει το δρόμο ακόμα και για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Euroleague-FIBA. Μιας και αυτός, φαντάζει ο μοναδικός τρόπος για να μην δούμε και στο μπάσκετ κατάληξη ανάλογη της... European Super League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χτυπάει" Έλληνα άσο ο ΠΑΟ - "Κλοπή" από μεγάλη ομάδα - Χάνεται τεράστιο ταλέντο για το Τριφύλλι!