Ο Ολυμπιακός έχει πρώτο στόχο για την θέση του πλέι-μέικερ τον Νάιτζελ Γκος-Ουίλιαμς, τον παίκτη, δηλαδή, που είχε και πριν από δύο χρόνια. Ο Αμερικάνος γκαρντ είναι πολύ πιο βελτιωμένος και πολύ πιο ώριμος, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις με την φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Ο Γκος-Ουίλιαμς πήγε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ, αλλά δεν κατάφερε ιδιαίτερα πράγματα με τους Γιούτα Τζαζ. Ετσι επέστρεψε στην Ευρώπη, και στην Ρωσία κάνει «παπάδες» με αποτέλεσμα αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας να τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους για την επόμενη σεζόν. Ανάμεσα σε αυτές είναι και ο Ολυμπιακός, στον οποίο ο Αμερικάνος γκαρντ είχε περάσει καλά.

Επειδή, όμως, η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη, οι Πειραιώτες έχουν και εναλλακτικές επιλογές. Δεν θα μπορούσαν να μην έχουν άλλωστε, ειδικά από την στιγμή, που ένας ακόμη μεγάλος τους στόχος, ο Τόμας Γουόκαπ, έχει συμφωνήσει με την Μακάμπι.

Ο Ολυμπιακός έχει, λοιπόν, στο μικροσκόπιό του και τον Κόρεϊ Ουόλντεν, ο οποίος παίζει στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ουόλντεν δεν είναι του επιπέδου του Γκος-Ουίλιαμς και του Γουόκαπ, αλλά γενικώς δεν υπάρχουν πολλές καλές επιλογές. Και τις καλύτερες επιλογές θα τις πάρουν οι ομάδες με βαρύ πορτοφόλι και όχι ο Ολυμπιακός.

Ο Ουόλντεν είναι μία λύση για πίσω από τον Σλούκα, που ικανοποιεί τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του. Είναι σκληρός παίκτης, που στην πρώτη του χρονιά φέτος στην Ευρωλίγκα ήταν θετικός. Κάπως έτσι άλλωστε πήγε και η πορεία του Λορέντζο Μπράουν και του Τζόρνταν Λόιντ. Πήγαν στον Ερυθρό Αστέρα και εκεί έδειξαν τα προσόντα τους.

Στα συν του Ουόλντεν, που πριν από τον Ερυθρό Αστέρα έπαιζε στην Παρτίζαν, είναι και η προσιτή του τιμή όπως και το ότι δεν θα ενδιαφερθούν για την απόκτησή του τα μεγαθήρια της Ευρωλίγκας, ομάδες, δηλαδή, που οικονομικά δεν μπορεί να τις ανταγωνιστεί ο σύλλογος του Πειραιά.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν συγκρίνεται ο Χάντερ - Αυτόν τον Έλληνα να φέρει ο Ολυμπιακός - Γιατί… κατέρρευσε ο Σλούκας"