Παναθηναϊκός: Παράξενη είναι η κατάσταση στο Τριφύλλι αυτό το διάστημα, κι αυτός ήταν ο λόγος τής δημόσιας παρέμβασης των Αλβέρτη-Διαμαντίδη. Γιατί οι Πράσινοι συνεχίζουν χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο τιμόνι τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιος για να βάζει το χέρι στην τσέπη για την βοηθάει. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνθήκες, τώρα, που είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με πριν από δύο-τρία χρόνια.

Όταν υπήρχε ο Δημήτρης στο τιμόνι, το υλικό που ερχόταν το καλοκαίρι ήταν πολύ καλύτερο αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούσε ανά πάσα στιγμή να διορθώσει την κατάσταση. Σήμερα, για παράδειγμα, με 150-200-250 χιλιάδες ευρώ που υπάρχουν (αν υπάρχουν) διαθέσιμα για να έρθει ένας ακόμα γκαρντ, το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσει η ομάδα σε μεταγραφή.

Αυτό που υποστηρίζουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον σύλλογο, υποστηρίζουν ότι αυτό για το οποίο θα παλεύει φέτος ο Παναθηναϊκός είναι να δείχνει σε κάθε ματς ότι τα δίνει όλα. Τίποτα παραπάνω. Κι αυτό σημαίνει ότι θα μαζευτεί (και μάλιστα άμεσα) η όποια χαλαρότητα υπάρχει γύρω από την ομάδα: Από τα νεύρα που παρουσιάζονται στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, μέχρι κάποιους παίκτες που εμφανίζονται με παραπανίσια κιλά σε σχέση με το καλοκαίρι...



Γιατί ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο Ομπράντοβιτς, ο Αλβέρτης, ο Διαμαντίδης, ο Μπατίστ, ο Μποντιρόγκα, ο Σάρας και όλοι αυτοί οι παιχταράδες που έκαναν τον Παναθηναϊκό Εξάστερο, έμαθαν μπάσκετ στους οπαδούς του συλλόγου. Και σήμερα οι οπαδοί καταλαβαίνουν, δεν χρειάζεται κανείς να τους εξηγήσει κάτι.

Το μοναδικό που θα έδινε προοπτική στην ομάδα και στους οπαδούς, είναι να βρεθεί (και μάλιστα άμεσα!) κάποιος για να αποκτήσει την ΚΑΕ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να ασχοληθεί ξανά με την ομάδα, τουλάχιστον άμεσα, ενώ δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει Έλληνας επιχειρηματίας που θα δώσει 25 εκατ. ευρώ για να πάρει την ΚΑΕ.

Θα μπορούσε να υπάρξει ενδιαφέρον από το εξωτερικό; Εδώ η απάντηση είναι πιο περίπλοκη και χρειάζεται μεγάλη κουβέντα για να πει κάποιος ότι μπορεί να προκύψει ένα fund με συνέπεια, μεγάλο πορτοφόλι, που θα δώσει 25 εκατ. ευρώ και θα έρθει για να δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό.

Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές στο διοικητικό/οικονομικό σκέλος είναι πολύ περιορισμένες. Κι αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν καλά οι οπαδοί τού συλλόγου είναι ότι οι εποχές που ένα μεγάλο πορτοφόλι κρατούσε τον σύλλογο στην κορυφή της Ευρωλίγκας ή, έστω τα τελευταία χρόνια που άνοιξε η ψαλίδα, ανταγωνιστικό για την 8άδα, έχουν περάσει...




** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό μίλησαν Αλβέρτης-Διαμαντίδης - "Ζόρια" στα οικονομικά, τελικός με Φενέρ- Ανακοινώνει παίκτη