Για ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε τίποτα. Και μάλιστα κόντρα στην Εφες έγραψε αρνητικά ρεκόρ, καθώς κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο, διάστημα στο οποίο σημείωσε μόλις τρεις πόντους. Ένα καλάθι έβαλε ο Βεζένκοφ και μία βολή ο Φαλ. Τίποτα άλλο. Είναι από τα ανεξήγητα και όμως ελληνικά. Γι’ αυτό και είχε… τρελαθεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας!

«Σταματήσαμε να παίζουμε» είπαν οι «ερυθρόλευκοι» με ένα στόμα, μία φωνή, αλλά το ερωτηματικό είναι γιατί σταμάτησαν. Δεν απαιτούσε κανείς από αυτούς να πάρουν ντε και καλά το «διπλό» στην Πόλη, περίμεναν, όμως, όλοι κάτι καλύτερο από τη βαριά ήττα, που ήρθε.

Μία ήττα, που είναι η τέταρτη στα ισάριθμα παιχνίδια, που έχει δώσει φέτος ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα μακριά από το γήπεδό του. Και πλέον αναρωτιούνται πολλοί μήπως ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα για να παλέψει για την κούπα, όπως πιστεύτηκε στην αρχή της χρονιάς, όταν εντυπωσίασε με Ρεάλ, Μπασκόνια, αλλά και Μπαρτσελόνα παρότι έχασε.

Την αλήθεια δεν μπορεί να την ξέρει κανείς σε αυτό το ερώτημα, άλλωστε υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για την τελική ευθεία της διοργάνωσης. Σίγουρα, πάντως, ο Ολυμπιακός θα έχει τύχη να κάνει πράγματα αν παίρνει σημαντική βοήθεια από τους γκαρντ του. Όχι, όπως σήμερα, όπου ο Σλούκας και ο Ντόρσεϊ ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Το ζήτημα τώρα για τους Πειραιώτες είναι να πάρουν το παιχνίδι, που έρχεται στο ΣΕΦ με την Μακάμπι. Γιατί αν δεν το πάρουν, θα κάνουν πισωγύρισμα. Και δεν θέλουν κάτι τέτοιο, ειδικά αυτή την εποχή, αφού την Δευτέρα έχουν το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό και θέλουν σε αυτό το παιχνίδι να πάνε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Την ίδια ώρα οι Ολυμπιακοί περιμένουν με αγωνία το ντεμπούτο του Κουίνσι Εϊσι, αφού έχουν στηρίξει πολλά στο «θηρίο», που έπαιξε με επιτυχία στην Μακάμπι και είχε θετική πορεία για χρόνια στο ΝΒΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άκυρο" Χατζηβρέττα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ - "Μάχη" αιωνίων για το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα!