Ο Ολυμπιακός θυμίζει ομάδα ΝΒΑ, κάτι, που φάνηκε και στο παιχνίδι κόντρα στην Βιλερμπάν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, έχει ισορροπία, στην άμυνα βγάζει τρομερή ενέργεια, στην επίθεση η κυκλοφορία της μπάλας είναι ξεχωριστή. Οι ρόλοι των παικτών είναι διακριτοί, το κίνητρο είναι τεράστιο, ο κόσμος είναι κοντά και κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» είναι μόνοι τρίτοι στην Ευρωλίγκα.

Και συνεχίζουν δικαιολογημένα να ονειρεύονται την επιστροφή στο φάιναλ-φορ. Γιατί η πρόκριση στην οκτάδα πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένη με βάση την εικόνα τους και με βάση αυτό, που εμφανίζουν και οι άλλες ομάδες. Μόνο αν έρθουν τα πάνω, κάτω ο Ολυμπιακός δεν θα είναι στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.

Αν μάλιστα οι Πειραιώτες κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι, που έρχεται στο ΟΑΚΑ, τότε η ψυχολογία τους θα πάει ακόμη πιο ψηλά και από κει και πέρα θα συνεχίσουν ακόμη περισσότερο να πηγαίνουν χωρίς φρένα.

Μέσα σε όλα ο Κουίνσι Είσι τραυματίστηκε, δεν ασχολείται κανείς ουσιαστικά μαζί του (από πλευράς φιλάθλων) από την στιγμή, που πάει τρένο η ομάδα και βέβαια δεν τίθεται θέμα μεταγραφής στο μεγάλο λιμάνι, καθώς όλα κυλάνε ρολόι.

Οι Αγγελόπουλοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό, που βλέπουν, και ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια, θέλοντας κι αυτοί να ζήσουν μεγαλεία του παρελθόντος.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ για ένα ακόμη παιχνίδι πέταγε φωτιές και πολλών το μυαλό πάει από τώρα στο ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και μένει ελεύθερος. Πολλοί απόλυτα δικαιολογημένα θέλουν από τώρα να γίνει προσπάθεια για ανανέωση, δεν είναι, όμως, εύκολο κάτι τέτοιο, καθώς ο ομογενής γκαρντ δεν παύει να έχει στο μυαλό του την επιστροφή στο ΝΒΑ. Θεωρεί ότι η θέση του είναι εκεί και πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα το παλέψει για να γυρίσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Την αποκάλυψη της χρονιάς ο Μπαρτζώκας - Γιατί άργησε ο Μάρτιν" - Θέλει Ουόκαπ ο Παναθηναϊκός!