Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την απόδοσή του για τρία δεκάλεπτα και λίγο έλειψε να χάσει από την ΑΕΚ. Στην τέταρτη περίοδο έπαιξε καλύτερη άμυνα, ο Σλούκας πήρε το όπλο του με 23 πόντους και 11 ασίστ, και έτσι οι Πειραιώτες απέφυγαν μία ήττα, που πιθανότατα θα τους κόστιζε την πρώτη θέση στη κανονική περίοδο.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρίσκονται στην κατάσταση, που βρίσκονταν πριν από τον ιό. Επαιξαν, όμως, τον ρόλο τους για την εικόνα, που εμφάνισαν στα Λιόσια και οι μεγάλες τους απουσίες, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ. Η μισή περίπου ομάδα δηλαδή απουσίαζε. Απουσίες, πάντως, είχε και η ΑΕΚ, αφού δεν έπαιξαν οι Παππάς και Ανγκόλα, ενώ δεν κάθισε στον πάγκο ο Στέφανος Δέδας λόγω κορωνοϊού.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να επιστρέψει στον καλό του εαυτό. Και το πρόγραμμα πλέον γίνεται πολύ δύσκολο, μέσα μάλιστα στην εβδομάδα υπάρχουν τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Ρεάλ και Μπασκόνια. Αν χάσουν από την Μπασκόνια οι Πειραιώτες, τότε μπαίνουν σε μεγάλες περιπέτειες. Για το παιχνίδι με την Ρεάλ δεν γίνεται λόγος, αφού η ισπανική ομάδα είναι το γκράντε φαβορί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος πρέπει, λοιπόν, να προσπαθήσει πολύ για να επαναφέρει την ομάδα του στις σωστές ράγες. Γιατί αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τα πολλά χειροκροτήματα, που έχουν πέσει μέχρι τώρα, θα δώσουν την θέση τους στις αποδοκιμασίες και είναι μία κατάσταση, στην οποία δεν θέλει να μπει με τίποτα ο Ολυμπιακός. Εκεί, δηλαδή, που πολλοί μίλαγαν ακόμη και για φάιναλ-φορ και κούπα, πλέον υπάρχει ο κίνδυνος του κατρακυλίσματος καθώς μάλιστα όπως αναφέραμε το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο.

Ο Ολυμπιακός κατρακύλησε πέρυσι, αν πάθει και φέτος το ίδιο, το καζάνι θα σπάσει και τα σκάγια θα πάρουν συγκεκριμένα άτομα. Το ποια άτομα, δεν είναι δύσκολο να το σκεφτεί κάποιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κάτι δεν πάει καλά στον Ολυμπιακό και οι παίκτες το ξέρουν - Ένταση με Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ..."