Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Κάτι δεν πάει καλά στον Ολυμπιακό και οι παίκτες το ξέρουν - Ένταση με Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ..."
Μπάσκετ
| 2022-01-29 12:55:00

"Κάτι δεν πάει καλά στον Ολυμπιακό και οι παίκτες το ξέρουν - Ένταση με Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ..."

του Παναγιώτη Νικολάου
"Κάτι δεν πάει καλά στον Ολυμπιακό και οι παίκτες το ξέρουν - Ένταση με Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ..."

"Η ομάδα θέλει χρόνο και όχι μεταγραφές. Γι' αυτό υπάρχουν νεύρα..." Ο Μιχάλης Κουταλιανός στο Sportdog για την ήττα της ομάδας του Πειραιά από τον Ερυθρό Αστέρα στην Ευρωλίγκα.

Την άποψη, ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο για να επανακάμψει εξέφρασε ο Μιχάλης Κουταλιανός. Ο προπονητής μίλησε στο Sportdog με αφορμή την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, με 76-72, η οποία ήταν η πρώτη για τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ.

Απέδωσε τον εκνευρισμό των παικτών στο ότι γνωρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά και υποστήριξε πως δεν χρειάζεται ενίσχυση αλλά δουλειά για να ξεπεραστεί η κρίση. Στο τέλος τόνισε, ότι οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και καλούνται όλοι να μάθουν μέσα από αυτές, όπως και οι προπονητές. Διαβάστε όσα μας είπε:

Τί έπαιξε ρόλο σε αυτήν την εμφάνιση που οδήγησε σε μία ακόμα συνεχόμενη ήττα;

«Αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός μετά τα κρούσματα που είχε ξαναφτιάχνετε. Έχει βγει εκτός ρυθμού από αυτό που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα παιχνίδια, συν τοις απουσίες του Πρίντεζη και του ΜακΚίσικ που μπορούσαν να αλλάξουν τον ρυθμό, ιδίως ο τελευταίος με την ταχύτητά του και την ενέργεια. Φαίνονται επηρεασμένοι οι παίκτες από την αποχή τόσων ημερών από τις προπονήσεις. Μάλλον ένα από τα σημεία αυτά είναι, ότι η ομάδα είναι πάλι πάλι σε περίοδο προετοιμασίας. Φαίνεται ότι υπάρχει έλλειμα δυνάμεων».

Παρατηρήθηκε ένας εκνευρισμός μεταξύ των παικτών. Πού το αποδίδετε;

«Και σε προηγούμενο παιχνίδι είχε φανεί μία ένταση μεταξύ ΜακΚίσικ με Βεζένκοφ. Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Οι ήττες φέρνουν γκρίνια όταν δεν πάει κάτι καλά. Θα τα ξαναβρούνε. Είναι στο γενικό πλαίσιο της κατάστασης που φέρνει μία μουρμούρα και νευρικότητα. Και αυτοί ξέρουν ότι δεν παίζουν καλά. Το βλέπουν. Καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι κάτι δεν πάει καλά».

Τί θέλει ο Ολυμπιακός για να ανακάμψει; Μήπως κάποια ενίσχυση;

«Ο Ολυμπιακός χρειάζεται λίγο χρόνο. Γιατί φταίει όλη η κατάσταση με τον κορωνοϊό και ότι οι ομάδες σταματούν να δουλεύουν. Όλοι “κολλάνε” και σταματούν οι προπονήσεις. Σύμφωνα με τους γυμναστές αυτό κάνει δύσκολο το πρόγραμμα στον αθλητή και τον πηγαίνει πολύ πίσω. Οπότε μόνο ο χρόνος είναι γιατρός του Ολυμπιακού. Να μαζευτεί η ομάδα, να δουλέψει και να επανακάμψει.

Θα μου πείτε έρχεται ο Φεβρουάριος τις επόμενες ημέρες και ακολουθούν δύσκολα ματς σε Ευρωλίγκα. Δυστυχώς είναι νέες οι συνθήκες και καλούμαστε όλοι να μάθουμε από αυτές. Αναγκάζεται μία ομάδα μεσούσης της περιόδου να σταματήσει προπονήσεις. Αυτό είναι επώδυνο για τους επαγγελματίες αθλητές. Μιλάμε για όλη την ομάδα εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Πάει τον αθλητή πολύ πίσω. Δεν θα έρθει κάποια μεταγραφή και σαν κουμπί θα το πατήσει κάποιος και θα πάει καλύτερα ο Ολυμπιακός».

Πόσο δύσκολες είναι τέτοιες καταστάσεις για έναν προπονητή που καλείται να βρει λύσεις;

«Οι συνθήκες πίεσης είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή. Το ξέρουμε όλοι. Από το γ' τοπικό μέχρι την Ευρωλίγκα οι νίκες είναι αυτές που σου δίνουν διαβατήριο για την ανανέωση και την πίστωση χρόνου για να συνεχίσεις τη δουλειά σου. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπως αυτή με τον κορωνοϊό που είναι κάτι ξεχωριστό. Καλούμαστε όλοι οι προπονητές να το ξεπεράσουμε και να το συνηθίσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει εκατομμύρια στην Τούμπα πρώην ΠΑΟΚτσής - Μαζί με Ρέτσο ο Τσόλακ - Μάχη με... Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags