Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε μέχρι ενός σημείου κόντρα στην Μονακό, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις επιτυχημένες εμφανίσεις, που είχε τελευταίως.

Οι «πράσινοι» έχασαν πιο πολύ το παιχνίδι από την αμυντική τους συμπεριφορά, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να βρουν το αντίδοτο απέναντι στον Πάρις Λι και τον Μάικ Τζέιμς. Ο τελευταίος, πρώην παίκτης του «τριφυλλιού», έκανε πάρτι στην επανάληψη και με αλλεπάλληλους πόντους (29 πόντοι ο απολογισμός του) ήταν ο κύριος λόγος, που η Μονακό μπόρεσε να φύγει από το ΟΑΚΑ με τους δύο πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Εμεινε έτσι ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην οκτάδα.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε μεν την απόδοσή του στο αμυντικό κομμάτι, αλλά δεν τον βοήθησε καθόλου και το τρίποντο του. Είχε 33.3%, αλλά το ποσοστό του έφτιαξε προς το τέλος, όταν τα πάντα είχαν κριθεί.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν είχε στην διάθεσή του τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης φάνηκε επηρεασμένος από την θλάση, που είχε υποστεί. Ο Στέφαν Γιόβιτς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ουσιαστικό, τελειώνοντας με μηδέν πόντους και μόλις μία ασίστ. Από τον Γιόβιτς περιμένει πολύ περισσότερα πράγματα ο Παναθηναϊκός και κυρίως στο φάιναλ-φορ του Κυπέλλου, όπου θα κριθεί ο πρώτος ουσιαστικός τίτλος της χρονιάς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ή Προμηθέα να συμμετέχουν. 

Εχει, πάντως, η ομάδα του Πρίφτη έναν λόγο να είναι ικανοποιημένη και αυτός έχει να κάνει με τη νέα πολύ καλή παρουσία του Εβανς. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ είχε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ και ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Συνεχίζοντας έτσι ο Αμερικάνος θα μπορεί να είναι ένα καλό αποκούμπι για τον Παπαγιάννη και δεν θα χρειαστεί οι νταμπλούχοι να βγουν στην αγορά για σέντερ. Μεταγραφή, πάντως, θα κάνουν και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρχουν οι οριστικές εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προς ΟΑΚΑ Έλληνας άσος, "χάλασε" μεταγραφή ο Μποχωρίδης - Μεγάλη ανατροπή με Καββαδά