Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής τη νίκη, που τόσο ήθελε με την Φενέρ και μάλιστα με τον πλέον ιδανικό τρόπο: με τρίποντο του Μέικον σχεδόν στην εκπνοή. Είναι μία νίκη και ένα τρίποντο, που δυναμώνει τους «πράσινους» ενόψει βασικά του μεγάλου παιχνιδιού της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει την πρώτη θέση στη κανονική περίοδο της Α1.

Και δυναμώνει ο Παναθηναϊκός με το «διπλό» επί της Φενέρ για τον επιπλέον λόγο ότι έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των τραυματισμών του Νέντοβιτς και του Σαντ-Ρος. Συν τοις άλλοις η ομάδα του Πρίφτη γύρισε το παιχνίδι με τους Τούρκους, αφού στο 34’ έχανε με 8 πόντους (56-48), κάτι, που κι αυτό δυναμώνει τον χαρακτήρα της.

Και μάλιστα το παιχνίδι το πήρε ο Μέικον, ο οποίος δεν ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κάνοντας μερικές ακατανόητες ενέργειες στο προηγούμενο διάστημα.

Αντίθετα, ήταν εξαιρετικός ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος συνέρχεται μετά την περιπέτεια υγείας, που πέρασε, και το δίμηνο, που έμεινε εκτός δράσης. Σούπερ επίσης ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ και έδειξε τα δόντια του απέναντι σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρωλίγκας, τον Γιαν Βέσελι.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός απέφυγε την τελευταία θέση στην Ευρωλίγκα και συγκεντρώνεται πλέον στο ματς της χρονιάς με τον Ολυμπιακό. Αν το πάρει, τότε όλα θα είναι καλά. Αν χάσει, όμως, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα υπάρχουν εξελίξεις. Η εξέλιξη και έκβαση του αγώνα του ΟΑΚΑ θα δείξει τα πάντα όσον αφορά στην επόμενη μέρα του «τριφυλλιού». Με το ενδεχόμενο μεταγραφής ενόψει των πλέι-οφ να είναι ανοιχτό και με τους προπονητές του εξάστερου να έχουν κυκλώσει ήδη διάφορα ονόματα από την αγορά της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν το περίμενε κανείς - Λεφτά από το... πουθενά στον Παναθηναϊκό - Φτάνουν για μεταγραφή!