Παναθηναϊκός - Σίβα Πέιτον: Ο Αμερικανός άσος είναι ο παίκτης που έχουν επιλέξει οι Πράσινοι για να αλλάξει τις ισορροπίες στην ομάδα ενόψει των τελικών με τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι εδώ και δύο σεζόν το Τριφύλλι ψάχνει για να βρει έναν πλέι μέικερ που θα κάνει βασικά πράγματα στη δημιουργία, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει.

 

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Ηλία Καντζούρη, νυν προπονητή τού Κολοσσού Ρόδου και πρώην της Μπάμπεργκ, που γνωρίζει άριστα τον Πέιτον από την κοινή τους θητεία στο γερμανικό μπάσκετ. Πώς παίζει ο Αμερικανός γκαρντ, ποια στοιχεία θα δώσει στον Παναθηναϊκό και πώς τον χαρακτηρίζει μέσα στο παρκέ;

Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

 

"Πόιντ γκαρντ παλαιάς κοπής - Παίρνει την ευθύνη - Είναι πανούργος"

 

"Είναι πόιντ γκαρντ παλαιάς κοπής, με την έννοια ότι μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει. Έχει αρκετά καλό μπασκετικό IQ, διαβάζοντας τις φάσεις και τι του δίνει η άμυνα. Τα δύο χρόνια που βρεθήκαμε αντίπαλοι στο γερμανικό μπάσκετ, έδειξε ότι έχει την προσωπικότητα για να πάρει την ευθύνη πάνω του", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο καλός προπονητής και στη συνέχεια πρόσθεσε:

 

"Παρόλο που το μέγεθος του δεν είναι μεγάλο, δεν παίζει ανάλογα με το μέγεθός του - Χρησιμοποιεί καλά τα χέρια του και έχει καλές τοποθετήσεις. Είναι πανούργος, πολύ έξυπνος, ξέρει να διαχειρίζεται καταστασεις στη διάρκεια του αγώνα. Αλλά ο καθρέφτης όλων είναι πάντα οι 4 γραμμές του παρκέ".

 

"Δυνατός στο πικ εν ρολ - Δεν παίζει ανάλογα με το μέγεθός του"

 

Πρόκειται για κανονικό πλέι μέικερ και όχι κόμπο γκαρντ - Τι μπορεί να δώσει αυτός ο παίκτης στον Παναθηναϊκό;

 

"Σίγουρα στα χαρακτηριστικά του είναι το δυνατό πικ εν ρολ, οπότε στο σύστημα με πικ εν ρολ μπορεί να αντεπεξέλθει μια χαρά".

 

Κοντός γκαρντ, κοντό μέγεθος γκαρντ κσλύτερα, σημαίνει και κακή άμυνα;

 

"Οι Αμερικανοί λένε plays bigger than his size! Δεν παίζει ρόλο το γεγονός ότι του λείπει το μέγεθος, είναι καλός και δεν παίζει ανάλογα με το μέγεθός του".

 

"Για αυτό τον ήθελε στον ΠΑΟ ο Πιτίνο - Έκανε εντύπωση στη Γερμανία - Αυτό είναι το καλύτερο για να περιμένουν"

 

Το γεγονός ότι ήθελε να τον φέρει ο Πιτίνο στον Παναθηναϊκό δείχνει κάτι;

 

"Είναι λογικό ένας προπονητής που έχει συνεργαστεί με έναν παίκτη, να θέλει να τον φέρει και σε άλλη ομάδα. Οι δύο τους είχαν συνυπάρξει στο Κολέγιο, τον γνώριζε καλά ο κόουτς, ήθελε να τον φέρει για να τον αξιοποιήσει και στον Παναθηναϊκό".

 

Το γεγονός ότι έρχεται από φουλ αγωνιστική δράση μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στους τελικούς με τον Ολυμπιακό;

 

"Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να έρθει σε ομάδα στο μέγεθος του Παναθηναϊκού και να αλλάξει άμεσα τα δεδομένα. Βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και αυτό μετράει, συν ότι τον θυμάμαι ως παίκτη που μου είχε κάνει καλή εντύπωση τα χρόνια στη Γερμανία. Αλλά έχουν μεσολαβήσει δύο-τρία χρόνια από τότε και δεν τον έχω παρακολουθήσει πολύ φέτος. Το καλύτερο που μπορούν να περιμένουν αρχικά στον Παναθηναϊκό είναι να ενσωματωθεί στην ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι' αυτό διάλεξε Πέιτον ο ΠΑΟ - Ψάχνουν και δεύτερη μεταγραφή... έκπληξη - Έκλεισε ο πρώτος Έλληνας!