Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπαρτσελόνα, από την έδρα της Ρεάλ, το ίδιο έκανε το βράδυ της Παρασκευής με το «σπίτι» της Μπασκόνια. Σε σχέση με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, έκανε χειρότερη εμφάνιση πριν από λίγο, αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να διατηρήσει το αήττητό του. Και να βγάλει έτσι χωρίς να βραχεί την πολύ δύσκολα τριάδα των αγώνων στην Ισπανία.

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά ότι είναι η πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρωλίγκα, κερδίζοντας μία Μπασκόνια, που κι αυτή πριν από το τζάμπολ δεν είχε χάσει στην κορυφαία διοργάνωση.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν τρομερό πρώτο δεκάλεπτο αλλά από κει και πέρα και για σημαντικό διάστημα κάπου ξέχασαν τις αρχές τους. Και η πολύ επιθετική Μπασκόνια φρόντισε να γίνει το αφεντικό του παιχνιδιού.

Με τον Ολυμπιακό, όμως, δεν ξεμπερδεύεις εύκολα. Το κατάλαβαν για τα καλά οι Βάσκοι. Όταν οι τελευταίοι πήραν ακόμη και διψήφια διαφορά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τους έκαναν το χατίρι. Βρήκαν τους τρόπους και έφτασαν για μία ακόμη φορά στον στόχο τους.

Χρειάστηκε για να γίνει αυτό ο Κώστας Σλούκας να κάνει μία ακόμη σούπερ εμφάνιση μετά από εκείνη με το Περιστέρι την Κυριακή και με την Ρεάλ και παράλληλα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης να αποδείξει και πάλι ότι πλέον είναι σημαντικός παράγοντας του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος γκαρντ από την Κύθνο έβγαλε άμυνες, έβαλε τους πόντους του και βοήθησε πολύ, ώστε το παιχνίδι στην τελική ευθεία να γείρει προς την μεριά της ομάδας του. Και τελικά να κατακτηθεί.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι έχει ακόμη πράγματα να φτιάξει, κρατάει χαμηλά την μπάλα και από δω και πέρα θα κοιτάξει να βελτιώσει ακόμη πιο πολύ τον Κάνααν, που τώρα η παρουσία του δεν βλάπτει πολύ, η ομάδα του, όμως, θα τον χρειαστεί στα πολύ πιο δύσκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μαύρη λίστα του Μίτσελ - Δεν "βλέπει" 26,8 εκατομμύρια ευρώ - "Παιχνίδι" με Νότιγχαμ!