Ο Ολυμπιακός έχει 7 νίκες και 3 ήττες μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα και γενικώς πορεύεται πάνω, κάτω στα επίπεδα, που περίμενε. Στο δε ελληνικό πρωτάθλημα είναι αήττητος και αν νικήσει την Δευτέρα τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, θα έχει κάνει το πλέον σημαντικό βήμα για τη κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας. Και αυτό γιατί οι «πράσινοι» έχουν ήδη ήττα και πιο συγκεκριμένα από τον Αρη στο Αλεξάνδρειο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του περιμένουν, πάντως, πολύ περισσότερα από την ομάδα τους, που και φέτος στόχο έχει την κατάκτηση του νταμπλ. Και παράλληλα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, στην οποία πέρυσι έφτασε κοντά.

Ο Αϊζάια Κάνααν είναι μέχρι τώρα ο βασικός πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα, αφού η παρουσία του δεν είναι η αναμενόμενη. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ δεν έχει προσαρμοσθεί ακόμη στα δεδομένα της νέας του κατάστασης και αυτό αφαιρεί πολλά πράγματα από την δυναμικότητα των «ερυθρόλευκων». Παίζει μάλιστα σε μία πολύ κομβική θέση, από την οποία ο Μπαρτζώκας περιμένει πολλά.

 

Ετσι όπως λειτουργεί ο Ολυμπιακός, δεν υπάρχει σκέψη αντικατάστασης του Κάνααν. Αν συνεχίσει, όμως, ο Αμερικάνος γκαρντ να μην παίζει ιδιαίτερα καλά, τότε ίσως πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο μεταγραφής. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει αφενός ο Κάνααν όντως να συνεχίσει να είναι μακριά από τον εαυτό του και παράλληλα οι Πειραιώτες να έχουν έτοιμο κάποιον παίκτη για να πάρουν. Και όχι γκαρντ, που να είναι αμφίβολος, αλλά να είναι σίγουρος. Σίγουρος ότι θα δώσει αυτό, που χρειάζεται η ομάδα.

Παίκτης, δηλαδή, σαν τον Ντόρσεϊ ή ακόμη και ο ίδιος ο Ντόρσεϊ. Ο Ολυμπιακός αν αποφασίσει να πάει σε μεταγραφή, αποκλείεται να κινηθεί για παίκτη κατευθείαν από τις ΗΠΑ. Θα πάει σε σίγουρη λύση και το ιδανικό θα ήταν να πρόκειται για παίκτη Ευρωλίγκας.

Αλλά και πάλι επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη τώρα και για να υπάρξει, θα πρέπει ο Κάνααν να μην βάζει μετά από ένα σημείο ούτε τα λέι-απ. Ο οργανισμός του Ολυμπιακού λειτουργεί έτσι, που θέλει αλλαγές, μόνο αν αυτές κρίνονται κάτι παραπάνω από επεκτατικές. Και προς το παρόν τέτοια κατάσταση δεν υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "11αδα με Ντόη και Καλογερόπουλο - Ευκαιρία Μίτσελ σε Νταμπό - Με Προοδευτική ο Μαρσέλο"