Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Με Λάσο παίρνει Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ - Ταιριάζουν Σφαιρόπουλος, Περάσοβιτς - Τρεις μεταγραφές φέτος
Μπάσκετ
| 2023-01-21 09:59:00

Με Λάσο παίρνει Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ - "Πόρτα" λόγω Ολυμπιακού σε Σφαιρόπουλο - Τρεις μεταγραφές!

Sportdog Team
Με Λάσο παίρνει Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ - "Πόρτα" λόγω Ολυμπιακού σε Σφαιρόπουλο - Τρεις μεταγραφές!

Το Τριφύλλι πριν τις αλλαγές, θέλει οργάνωση, όραμα και επένδυση! Ο Ηλίας Μάτσας γράφει για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, μετά την ήττα από τη Βίρτους, το οποίο δεν είναι ο προπονητής και οι μεταγραφές, αλλά ο σχεδιασμός.

Οργάνωση, όραμα, επένδυση. Στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό, σε αυτό το επίπεδο, χωρίς αυτά τα στοιχεία ως δεδομένα δεν πας πουθενά. Δεν είναι η ήττα (μία ακόμα) από τη Βίρτους που προβληματίζει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχουμε καταλάβει, στην πραγματικότητα, από την εποχή Πασκουάλ και μετά, αλλά αν θέλετε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, την τελευταία διετία, το τί θέλει να κάνει.

Γράφει ο Ηλίας Μάτσας

Στην Ευρωλίγκα, τη μετά κορωνοϊού, το να πας στο Final 4 και τελικό μπορεί να είναι θέμα μπάτζετ. Βέβαια ο Ολυμπιακός αποδεικνύει το αντίθετο.

Παρ'όλα αυτά το να κάνεις ανταγωνιστική χρονιά είναι κάτι που μπορείς να καταφέρεις χωρίς τρομερά μπάτζετ, αλλά με τα στοιχεία που αναφέραμε στην εισαγωγή. Οργάνωση, όραμα, επένδυση.

Πλατιάζουμε το θέμα, γιατί το ζήτημα του Παναθηναϊκού είναι μεγαλύτερο. Τα αποτελέσματα των τελευταίων 8 αγωνιστικών στην Ευρωλίγκα είναι το δέντρο. Και εμείς ψάχνουμε το δάσος.

Ας πούμε να σώσει ο Παναθηναϊκός τη φετινή χρονιά έχει νόημα; Μπορεί αυτή η ομάδα να μπει 8άδα, αν φέρει τρεις παιχταράδες και αλλάξει προπονητή;

Εγώ πιστεύω, πως δεν μπορεί...

Όλα ξεκινούν στην αρχή της χρονιάς, όπου ο ΠΑΟ ανεβάζει το μπάτζετ, παίρνει κάποιους χρήσιμους παίκτες με καριέρες στην Ευρωλίγκα, αλλά το κάνει τόσο ανοργάνωτα και χωρίς να το στηρίξει (από την πρώτη στιγμή υπήρχαν τριγμοί) που το οικοδόμημα κατέρρευσε σχεδόν πριν τα Χριστούγεννα.

Το ζήτημα είναι, ότι όποιος και να έρθει, αν δεν έρθει με πλάνο που προκύπτει από την ιδιοκτήσια, για να μην ρίχνουμε βέλη ούτε στον Ράντονιτς, ούτε στον Πεδουλάκη, ούτε σε κανέναν, δεν θα πετύχει. Είναι μοιραίο να αποτύχει και αυτό. Ειδικά μεσούσης της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός φτιάχτηκε μία ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο (με την έλευση του Μπέικον), με έναν προπονητή που πρεσβεύει την άμυνα πάνω στη μπάλα, αλλά το θέμα είναι ποιός θα την παίξει από αυτούς που πήρε, χωρίς ξεκάθαρο άσο-οργανωτή και με έναν φοβερό Ουόλτερς αλλά επιρρεπή στους τραυματισμούς, χωρίς 4άρι παρά μόνο τον Ουίλιαμς, με δύο σέντερ ίδιων χαρακτηριστικών και με χτυπητές αδυναμίες στο σκοράρισμα μέχρι να έρθει ο Μπέικον. Δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα παιδιά, τα πολύ ταλαντούχα στο 2 και στο 3, τον Πονίτκα και τον Γκριγκόνις.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία πάρα πολύ κακοφτιαγμένη ομάδα και ας μεγάλωσε το μπάτζετ.

Τα λέγαμε και πέρσι τέτοια εποχή.

Τί νόημα έχει λοιπόν να συζητήσουμε για προπονητές;

Προφανώς ο Λάσο είναι ένας προπονητής που αυτήν τη στιγμή που αν τον ακούσεις και χτίσεις πάνω στο σχέδιο του, όχι αύριο, αλλά σε δύο χρόνια, μπορεί να σου πάρει την Ευρωλίγκα. Μπορείς να τον στηρίξεις; Αν μπορείς πάρτον χθες.

Περάσοβιτς και Σφαιρόπουλος είναι στην ίδια κατηγορία και ταιριάζουν πολύ στον σημερινό Παναθηναϊκό. Είναι από τους τεχνικούς που μπορούν να τον συμμαζέψουν. Αλλά να τον πάνε πού; Ν α τον πάνε από τη 14η θέση στη 10η; Ο σημερινός ΠΑΟ δεν μπορεί να χτυπήσει 8άδα.

Τον Σφαιρόπουλο δεν τον θέλει ο κόσμος, επειδή υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού. Και ο Περάσοβιτς δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, όπως ο Σφαιρόπουλος, αλλά παραμένει εξαιρετικός προπονητής.

Εγώ πιστεύω, ότι επειδή οι προπονητές ξέρουν τι γίνεται, είναι δύσκολο να συμφωνήσει ο Παναθηναϊκός με προπονητές τέτοιου επιπέδου, αν δεν αλλάξουν οι όροι της ομάδας.

Πού μπορεί να φτάσει φέτος αφού στην Ευρωλίγκα είναι χαμένος;

Όσον αφορά τα εγχώρια, ό,τι αλλαγή πρέπει να κάνει, πρέπει να την κάνει άμεσα, για το Final4 είναι τον Φεβρουάριο, ενώ το πρωτάθλημα θα κριθεί πιο μακρυά.

Πρέπει πρώτα να έρθει ένας προπονητής να αξιολογήσει το ρόστερ. Σε πρώτη ανάγνωση βλέπω, ότι η ομάδα θέλει άσο, 4άρι και 5άρι. Στον άσο είναι εύθραυστος με τους τραυματισμούς, στο 4 δεν έχει κάποιον πίσω από τον Ουίλιαμς και στο 5 έχει δύο... κολώνες, Παπαγιάνη και Γκουντάιτις.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλει να φύγει ο Ράντονιτς - "Βέτο" Ραζνάτοβιτς για την αποζημίωση - Ίδια χρήματα με τον Μπαρτζώκα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags