Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ακόμα χάσει τη φετινή σεζόν και τρέχει ρεκόρ 17-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Η «Βασίλισσα» για την 8η αγωνιστική της Euroleague φιλοξενείται στη Βαλένθια και θέλει να αυξήσει το ρεκόρ της κόντρα στη φετινή έκπληξη της διοργάνωσης.

Ο Τσους Ματέο έχει δώσει την μπαγκέτα στον Φακούντο Καμπάτσο και αυτός ενορχηστρώνει την ισπανική ομάδα. Η επιρροή του Αργεντινού πόιντ γκαρντ στο παιχνίδι και τα λεπτά έχουν εκτοξευθεί στα τελευταία παιχνίδια και ο προπονητής έχει «στο μυαλό του πότε και πώς να τον ξεκουράσει», αφού υπάρχει και η διαβολοβδομάδα.

Με τον Καμπάτσο, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ένα μεγάλο άλμα σε ποιότητα, άμυνα και ενέργεια. Ο 32χρονος άσος επέστρεψε στη Ρεάλ σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του για το NBA και ήταν θεμελιώδης στον τίτλο του Super Cup και συνεχίζει να είναι στο σερί των 17 νικών.

Ο Φακούντο παίζει συνεχώς πολλά λεπτά και είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία τελευταία αγωνίστηκε σχεδόν 30 λεπτά. Έμεινε στο παρκέ 32:07 κόντρα στη Γρανάδα λόγω και της απουσίας του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ήταν 28:29 με τη Βίρτους αν και η Ρεάλ είχε πάρει τεράστια διαφορά και την Κυριακή έπαιξε 30:58 στο Μπιλμπάο.

Δηλαδή σε οκτώ ημέρες έχει μέσο όρο 30:31 με μεγάλα νούμερα και ακόμη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια, 20 πόντοι κατά μέσο όρο με σχεδόν 10 ασίστ.

Πάντως, αυτή η καθοριστική τάση θα μπορούσε να φθείρει τον παίκτη.