Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα: Με τον Νίκολα Λαπροβίτολα (23π., 3/6τριπ.) να «μιλάει» σ’ όλα τα κρίσιμα σημεία, έχοντας στο πλευρό του ως άξιους συμπαραστάτες τους Αμπρίνες (16π.) και Μπίλι Ερνανγκόμεθ (13π.), η Μπαρτσελόνα «επιβίωσε» στο... θρίλερ του Βελιγραδίου, επικρατώντας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 92-90 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Euroleague και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 8-2, διατηρώντας σταθερά τη 2η θέση. Στο 5-4 πλέον οι Ισραηλινοί.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό, με τη Μακάμπι να μπαίνει πολύ πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, να βρίσκει λύσεις στην επίθεση παίρνοντας ενέργεια απ’ τον εντυπωσιακό Μπάλντγουιν (19π.), αλλά και τον Νίμπο (13π.).

Η Μπαρτσελόνα ισορρόπησε στη δεύτερη περίοδο, ανέβασε την επιθετική παραγωγικότητά της και στο τρίτο δεκάλεπτο πάτησε... γκάζι, ξεφεύγοντας και με δέκα πόντους στην εκκίνηση (51-61).

Η Μακάμπι ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, έφερε ξανά το ματς στα ίσα λίγο πριν το φινάλε της τελευταίας περιόδου, για να ακολουθήσει το απόλυτο... ντέρμπι.

Ο Ριβέρο έδωσε προβάδισμα στους Ισραηλινούς στο 1’29’’ (90-89), όμως ο Λαπροβίτολα με τρεις προσωπικούς πόντους (ένα δίποντο και 1/2 βολές) έφερε ξανά την «Μπάρτσα» μπροστά στο σκορ 12’’ πριν το φινάλε.

Το σουτ του Λορέντζο Μπράουν βρήκε... σίδερο παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι στον ηγέτη της Μακάμπι και οι Καταλανοί έφυγαν με το μεγάλο διπλό απ’ το ουδέτερο «Aleksandar Nikolic Hall».