Ποιες απουσίες και ποια προβλήματα; Ο Ολυμπιακός πέρασε με μεγάλο διπλό από τη Γερμανία και επικράτησε με 72-76 της Μπάγερν Μονάχου! Μεγάλο ματς Γουόκαπ, δήλωσε παρών ο τίμιος Πετρούσεφ για την ελληνική ομάδα.

Μέσα Πετρούσεφ, επιστροφές και για Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Φίλιπ Πετρούσεφ στο Μόναχο μη έχοντας διαθέσιμους τους Φαλ και Μιλουτίνοφ. Η Μπάγερν είδε τα δικά της προβλήματα να λύνονται και είχε τόσο τον Σερζ Ιμπάκα όσο και τον Άιζακ Μπόνγκα, όχι όμως και τον Μπούκερ. 

Γερμανικό προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο

Το ματς ξεκίνησε με τον Ιμπάκα να ευστοχεί σε τρίποντο για την Μπάγερν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0, με τον Μπραζντέικις να ισοφαρίζει. Ιμπάκα και Λούτσιτς έκαναν το 7-3, όμως Πίτερς και Γουόκαπ απάντησαν αμέσως. Οι άμυνες ήταν δυνατές και αποτελεσματικές και για τις δύο ομάδες, με τον Έντουαρντς να σκοράρει από τη γραμμή των βολών και τον Μπραζντέικις να κάνει το 9-13. Λούτσιτς και Φρανσίσκο έδωσαν νέο προβάδισμα στους Γερμανούς, όμως τα καλάθια των Γκος και Πίτερς διαμόρφωσαν το 14-18 το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Χάρις σκόραρε τους πρώτους πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο Γουόκαπ πέτυχε μια εύστοχη βολή. Ο Μπόνγκα σημείωσε το 20-19, με τον Γκος να ανταποδίδει. Οι δύο ομάδες σκόραραν διαδοχικά καλάθια για το 27-26 και ο Παπανικολάου με 5 σερί πόντους εξανάγκασε τον Λάσο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ! Μπαμπ και Πετρούσεφ βρήκαν στόχο, ενώ ο Ιμπάκα μείωσε σε 33-35. Ο Γκίφι ισοφάρισε και ο Μπαμπ έκανε το 38-35 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια σε ένα κακό πρώτο μέρος.

Μίλησε ο ηγέτης Γουόκαπ για το τεράστιο διπλό!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Μόουζες Ράιτ να μειώνει στον πόντο, αλλά ο Ιμπάκα τον κέρδισε δις σε προσωπική μονομαχία για το +5 των Βαυαρών. Ο ίδιος σημείωσε και το 44-37 για την Μπάγερν, με τους Πίτερς και Γουόκαπ να μειώνουν στους 3. Μπράνκοβιτς και Μπραζντέικις σκόραραν για τους Γερμανούς και τους ερυθρόλευκους. Αμφότερες οι ομάδες είχαν δυστοκία και αυτό οφειλόταν στις πολύ σκληρές άμυνες. Ο Γουόκαπ το πήρε προσωπικά και έκανε το 47-48 με δύο καλάθια του. Ο Φρανσίσκο έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους, με τους Πετρούσεφ και Γουόκαπ να κάνουν το 50-52 και το δεκάλεπτο να τελειώνει με 51-54.

Οι Πειραιώτες μπήκαν με φόρα στην τέταρτη περίοδο και οι Πετρούσεφ, Γουόκαπ εκτόξευσαν τη διαφορά στους 9 πόντους, όμως οι Φρανσίσκο και Ιμπάκα μείωσαν αμέσως στους 4 πόντους. O Φρανσίσκο έκανε το 59-60, με τον Πετρούσεφ να σκοράρει σε σουτ μέσης απόστασης. ΜακΚίσικ, Φρανσίσκο και Λαρεντζάκης πέτυχαν τρίποντα για το 62-68. O Λούτσιτς το συνέχισε και μείωσε ξανά στους 3 πόντους για την ομάδα του Λάσο. Ο Γκος βρήκε στόχο, όπως και ο Ιμπάκα για το 67-70. Ο Πετρούσεφ με 2/2 βολές έκανε το 67-72. Η Μπάγερν μείωσε στους 3, ο Πετρούσεφ σκόραρε και η Μπάγερν μείωσε στους 2 με 3 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Λαρεντζάκης πήγε στις βολές και διαμόρφωσε το τελικό 72-76!