Επιτέλους νίκη στην Ισπανία για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από την έδρα της Βαλένθια, επικρατώντας με 78-65 και έστειλαν μήνυμα 4αδας στην Ευρωλίγκα.

Μόνος του έβαλε δύσκολα στον εαυτό του ο Ολυμπιακός!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ρόιβερς να σημαδεύει το στόχο με τρίποντο και να γράφει το 3-0 για την ισπανική ομάδα, όμως ο Ολυμπιακός με 6 σερί πόντους των Πίτερς και Μπραζντέικις προηγήθηκε στο σκορ. Ίνγκλις και Κάνααν ήταν εύστοχοι, με τον Γουόκαπ να σημειώνει το 8-11. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Ρόμπερτσον ανακτώντας το προβάδισμα, όμως ο Ράιτ σκόραρε αφού πήρε τη θέση του Μουσταφά Φαλ. Ο Γιόβιτς πέτυχε ένα εντυπωσιακό καλάθι και ισοφάρισε, με τον Γουόκαπ να κάνει το 19-21 το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Τους πρώτους πόντους του δεύτερου δεκαλέπτου πέτυχε ο Μόουζες Ράιτ, διευρύνοντας το ερυθρόλευκο προβάδισμα αλλά ο Γιόβιτς απάντησε πάραυτα και έκανε το 23-22. Ο Παπανικολάου δήλωσε παρών ευστοχώντας σε τρίποντο και οι Πειραιώτες πήραν κεφάλι με +4. Ο Γκος έγραψε το 23-30 και ο Ράιτ εκτόξευσε τη διαφορά στο +12, με τη Βαλένθια να βρίσκει επιτέλους σκορ με τον Οτζελέγιε. Ο ίδιος μείωσε σε 28-34 με τρίποντο, ενώ ο Γκος έστειλε τη διαφορά στους 8. Τα σερί καλάθια των Τζόουνς, Λόπεθ οδήγησαν το σκορ στο 35-36 όμως ο Πετρούσεφ το πήρε προσωπικά και σημείωσε το 35-40. Οι Άντερσον και Λόπεθ έστειλαν ξανά τη διαφορά στο -1 και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39-40.

Ο Ολυμπιακός πήρε μάγκικο διπλό στην Ισπανία!

Ο Ίνγκλις άνοιξε το σκορ στο δεύτερο μέρος και ο Φαλ ισοφάρισε από τη γραμμή των βολών και ο Πίτερς έστειλε στο +3 τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έπαιξαν... σκυλίσια άμυνα και εμπόδισαν τους Ισπανούς και ο Κάνααν με 5 σερί πόντους του, έγραψε το 41-51! Η Βαλένθια βρήκε πόντους και μείωσε στους 7  με τον Οτζελέγε από τη γραμμή των βολών, αλλά η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν κεφάτη. Φαλ και Κάνααν έστησαν ένα... πάρτι στο αντίπαλο καλάθι και σημείωσαν το 44-57 εκτινάσσοντας τη διαφορά σε πρωτοφανή επίπεδα. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έκανε 2/2 βολές και αύξησε την απόσταση των δύο ομάδων στους 15 πόντους. Η Βαλένθια με τους Χάρπερ και Οτζελέγιε το 48-59 και ο Μούμπρου αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή. Ο Πίτερς ευστόχησε στη βολή και με το 48-60 ξεκίνησε το κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η περίοδος όπου κρίθηκαν όλα, άρχισε με καλάθι του Λόπεθ για το 50-60 και ο Γουόκαπ απάντησε με δύσκολο σουτ, ενώ ο ΜακΚίσικ ήταν εκεί στη δύσκολη στιγμή και σημείωσε το 53-66. Ο Ολυμπιακός δε σταμάτησε να βρίσκει διαφορετικούς σκόρερ, με τους Ράιτ και Γκος να κρατούν σε διψήφια διαφορά τους ερυθρόλευκους. Η Βαλένθια πέταξε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες της να κάνει τον αγώνα... θρίλερ κι έτσι οι Πειραιώτες με τον Κάνααν να τελειώνει το παιχνίδι, ''καθάρισαν'' το διπλό και έφυγαν με τη νίκη με σκορ 65-78!