Facebook Pixel Sportdog.gr | Τώρα ήρθε η σειρά του - Στη Μπολόνια για να παραμείνει 2ος ο Παναθηναϊκός - H τύχη στα χέρια του!
Μπάσκετ
| 2024-03-29 10:07:00

Τώρα ήρθε η σειρά του - Στη Μπολόνια για να παραμείνει 2ος ο Παναθηναϊκός - H τύχη στα χέρια του!

Sportdog Team

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται την Παρασκευή (29/3, 21:30) στην Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους.

Οι «πράσινοι» κρατούν την τύχη τους στα δικά τους χέρια, σε ό,τι αφορά την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της κατάταξης, η οποία χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, και, εφόσον πάρουν τη νίκη στην Μπολόνια, θα κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πανηγύρισε δύο νίκες στην διπλή αγωνιστική υποχρέωση της περασμένης εβδομάδας, με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» στην δεύτερη θέση της κατάταξης, όπου συγκατοικεί αυτή τη στιγμή με Μονακό και Μπαρτσελόνα.

Όμως, η αποστολή του «τριφυλλιού» δεν θα είναι εύκολη κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, η οποία μετράει τέσσερις σερί ήττες που την «έριξαν» στην όγδοη θέση, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλο κίνητρο για να δώσει τέλος σε αυτή την... πτωτική πορεία των τελευταίων αγώνων.

Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Βίρτους Μπολόνια στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 90-76, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες το 1984, ενώ η μεταξύ τους αναμέτρησή τους «ξυπνά» μνήμες από τον τελικό της Euroleague για τη σεζόν 2001-02, όταν ο Παναθηναϊκός του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς νίκησε την Κίντερ Μπολόνια στο -τότε- «σπίτι» της, το «ΠαλαΜαλαγκούτι», και κατέκτησε το τρόπαιο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags