Ο Παναθηναϊκός θα κάνει μέρες να συνέλθει από το νέκταρ της κατάκτησης του έβδομου ευρωπαϊκού. Ο κόσμος του είναι στα ουράνια, όλος ο οργανισμός είναι σε άλλη διάσταση και απόλυτα δικαιολογημένα με την επιτυχία, που κατακτήθηκε. Δεν είναι μάλιστα μόνο ότι οι «πράσινοι» πήραν την Ευρωλίγκα, είναι κι ότι την πήραν διά περιπάτου. Κάτι, που δεν το περίμενε κανείς.

Ο Εργκίν Αταμάν έλεγε και ξαναέλεγε ότι το έβδομο θα πάει στην Αθήνα και υλοποίησε έτσι μία ακόμη υπόσχεσή του. Ο, τι είπε ο Τούρκος προπονητής το έκανε πραγματικότητα, για αυτό άλλωστε είναι πλέον και ίνδαλμα στις τάξεις των φίλων της ομάδας.

Αυτός, που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη αποθέωση, πάντως, είναι ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος το καλοκαίρι, που μας πέρασε, πήρε την δύσκολη απόφαση, πηγαίνοντας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Ακουσε πολλά, κατηγορήθηκε, αμφισβητήθηκε, αλλά απάντησε σε όλους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: στο δεύτερο μισό της σεζόν είναι καταπληκτικός, στον τελικό με την Ρεάλ τους πήρε αμπάριζα όλους.

Ο Σλούκας είπε στις δηλώσεις του πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον και πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι αφού τελειώσουν οι υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, θα μιλήσει λεπτομερώς για το τι έγινε το καλοκαίρι. Και κυρίως για το κομμάτι των σχέσεων του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και πιο συγκεκριμένα για το πως και πότε ακριβώς ράγισε το γυαλί.

Ο Σλούκας πλέον είναι από πάνω, δικαιώθηκε, προς το παρόν, όμως, αυτό δεν ισχύει για τον Μπαρτζώκα. Αν πάρει το πρωτάθλημα ο Ελληνας προπονητής αν δεν είναι από πάνω από τον Σλούκα, θα είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ.

Αν, όμως, κερδίσει ο Παναθηναϊκός και το πρωτάθλημα, τότε ο Μπαρτζώκας θα μειονεκτεί πολύ και γενικώς το έργο του από το καλοκαίρι και μετά θα είναι πολύ δύσκολο καθώς θα κουβαλάει το βάρος των δύο αποτυχημένων παρουσιών σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.

Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του ως προπονητή, στην Ελλάδα, όμως, όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Και αν δεν το έχεις το αποτέλεσμα, έχεις σοβαρό πρόβλημα.