Πολλές φορές έχουμε γράψει, εδώ στο sportdog, για το γεγονός ότι τόσο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που είναι δύο τεράστιοι αθλητικοι οργανισμοί, όσο και η ΕΟΚ ψάχνουν στην άλλη άκρη τού πλανήτη για παίκτες που μπορεί να αποδειχτούν λαχεία.

Όπως ήταν για παράδειγμα ο Κώστας Κουφός, ο Νικ Καλάθης, ακόμα και ο Μάικ Μπράμος (για να μην πούμε για τον Νικ Γκάλη!), που είχαν σχέση με την Ελλάδα και αξιοποιήθηκαν τόσο σε ελληνικές ομάδες όσο, φυσικά, και στην Εθνική. 

Κατά καιρούς έχουμε γράψει ονόματα που υπάρχουν στις ΗΠΑ και μπορεί να απασχολήσουν, είτε τους δυο τεράστιους ευρωπαϊκούς αθλητικούς οργανισμούς που υπάρχουν στη χωρα μας είτε την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης - Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι το γεγονός ότι οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Γιάννης Καλαμπόκης, εκ μέρους της ΕΟΚ, βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ ακριβώς για να τσεκάρουν το υλικό που υπάρχει εκεί. 

Εδώ, τώρα, θα αναφέρουμε ένα ακόμα όνομα με ενδιαφέρον, εκείνο του Απόστολου Ρούμογλου, που αναδείχθηκε πρωταθλητής για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο NCAA - Δηλαδή στα ισάριθμα χρόνια που αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα με το UConn.

 Ο 21χρονος γκαρντ (γεννημένος τον Μάη του 2023) κατάγεται από την Ξάνθη, είχε ένα πέρασμα από τον ΠΑΟΚ αλλά αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να μάθει το αμερικάνικο basketball και, φυσικά, να συνεχίσει με σπουδές επιπέδου παράλληλα.

 Στο πλάνο του δεν είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα, ακόμα κι αν υπάρξει ενδιαφέρον από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, αλλά να μείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα στο Κολλέγιο που βρίσκεται. Κι έπειτα να εξετάσει τι θα κάνει με την καριέρα του. Με αργά και σταθερά βήματα, που τον αναπτύσσουν τόσο ως αθλητή όσο και πνευματικά, δεν θα έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τα ρεπό κανενός άλλου γκαρντ. Αλλά για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ τον είχε εμπιστευτεί ήδη από τα 17 του χρόνια, αν και ο Απόστολος αποφάσισε να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο για να προοδεύσει...