Από τον Ολυμπιακό δεν έχει βγει τίποτα προς τα έξω μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό. Η στεναχώρια είναι μεγάλη και κυρίως από το πως χάθηκε το πέμπτο παιχνίδι. Αν ο Ουίλιαμς-Γκος είχε βάλει το τελευταίο σουτ, ίσως η τύχη του ματς και του τίτλου να ήταν διαφορετική. Ο Αμερικάνος, όμως, το έχασε και μαζί το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.

Από δω και πέρα και σιγά σιγά η στεναχώρια θα μείνει πίσω και θα αρχίσει η δουλειά για την επόμενη χρονιά. Οι Πειραιώτες περιμένουν τι θα γίνει με τον Σάσα Βεζένκοφ, αλλά ο κύριος τους στόχος είναι ο βασικός τους γκαρντ. Κύριος τους στόχος είναι να βρουν τον δικό τους Κέντρικ Ναν. Και επειδή αυτός δεν είναι εύκολο ή μάλλον είναι απίθανο να βρεθεί στην Ευρώπη, θα αναζητηθεί στο ΝΒΑ.

Ο Βασίλιε Μίσιτς θα ήταν η σούπερ ιδανική λύση, αλλά πρώτον ο Σέρβος δεν είναι εύκολο να φύγει από το ΝΒΑ και αν φύγει, τον περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Ο Σέικ Μίλτον, όμως, μπορεί να είναι μία περίπτωση, που θα «παίξει». Πρόκειται μάλιστα για παίκτη, που έχει ευρωπαϊκό στυλ και ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στους Σίξερς. Δίπλα στον τεράστιο Τζόελ Εμπίντ.

Ο Μίλτον έπαιξε φέτος σε Μινεσότα, Ντιτρόιτ και Νικς, μη μπορώντας να βρει ρόλο. Είναι 28 ετών και ίσως να ήρθε η ώρα να βγει στην Ευρώπη. Αν γίνει κάτι τέτοιο, η ομάδα που θα τον πάρει θα κάνει διάνα. Είναι αξιοσημείωτο ότι έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Λορέντζο Μπράουν, που πάει να πάρει ο Παναθηναϊκός.

Ο επίσης σπουδαίος Κρις Νταν μπορεί να είναι μία ακόμη περίπτωση. Είναι πιο ταλαντούχος από τον Μίλτον, αλλά κι αυτού η καριέρα έχει πέσει. Τα τελευταία χρόνια ήταν στους Τζαζ και όλο και υπήρχε φημολογία τα προηγούμενα χρόνια για τον Παναθηναϊκό.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει δύο σπουδαίους παίκτες στη περιφέρεια. Οι ψηλοί του είναι σούπερ, όχι, όμως, και οι κοντοί του. Για αυτό άλλωστε θα υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές στη γραμμή αυτή με στόχο η ομάδα του Πειραιά να ξαναγίνει παντοδύναμη.