Πολλά και πολύ σημαντικά συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, μετά την κατάκτηση και του πρωταθλήματος, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέστρεψε στο Τριφύλλι πιο κεφάτος, ορεξάτος και φορτωμένος με λεφτά από ποτέ.

Για το "φορτωμένος με λεφτά" δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, δεδομένου ότι από το περασμένο καλοκαίρι ενεργοποίησε ένα σωρό βόμβες και απέδειξε ότι έχει τον τρόπο για να κάνει ξανά πρωταγωνιστή τον Παναθηναϊκό. Λεφτά υπάρχουν, λεφτά προσφέρονται, συμφωνίες κλείνουν, το οικονομικό σκέλος είναι πιο υγιές από ποτέ στο κλαμπ.

Τι άλλο δείχνει ότι έχει κέφι και όρεξη για να σταθεί στο πλευρό της ομάδας; Το γεγονός ότι μπορεί να υπήρχε το τελευταίο διάστημα φουλ αγωνιστική δραστηριότητα στο τοπ επίπεδο για το Τριφύλλι, αλλά ο σύλλογος δεν έχει σταματήσει να προγραμματίζει και την επόμενη μέρα και κάπως έτσι πρόλαβε και έκλεισε τόσο νωρίς τον Λορέντζο Μπράουν!

Τι χρειάζεται η ομάδα για τη νέα αγωνιστική περίοδο; Έναν γκαρντ στη θέση του Βιλντόζα - Για αυτό αποκτήθηκε ο Λορέντζο Μπράουν, ένα 3αρο-4άρι, κι έναν ψηλό για να κάνει τη δουλειά κάτω από το καλάθι μαζί με τον Κώστα Αντετοκούνμπο στη θέση Νο2, καθώς βασικός στο παρκέ θα είναι ο Ματίας Λεσόρ. Τυπικά, δηλαδή, τρεις κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας χρειάζονται και θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι, με την μία να έχει γίνει ήδη και τον πήχη φυσικά να μπαίνει ψηλά.

Μπορούμε να μιλήσουμε με ονόματα για αυτές τις τρεις κινήσεις; Σίγουρα μπορούμε να μιλήσουμε για τα ονόματα που ακούγονται τώρα, αυτό το διάστημα, έντονα για τον Παναθηναϊκό - Προφανώς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα. Πάμε να δούμε μια-μία κάθε θέση.

ΣΕΝΤΕΡ: Ήδη από τις αρχές τού περασμένου Φεβρουαρίου είχαμε γράψει ότι ο Ταβάρες πολύ-πολύ δύσκολα θα έρθει στον Παναθηναϊκό. Όχι γιατί υπάρχει οικονομικό θέμα ή δεν θα έβρισκε αγωνιστικό κίνητρο. Αλλά γιατί ο Λεσόρ είναι πυραυλοκίνητος, φουλ συγκινητικός όλη τη σεζόν που παίζει μόνος του μαζί με βοήθειες από τον Αντετοκούνμπο, και φέτος ήταν ίσως ο καλύτερος σέντερ στην Ευρωλίγκα. Πώς μπορείς αυτόν τον παίκτη να τον επισκιάσεις με το να φέρει έναν ψηλό όπως ο Ταβάρες (ή ψηλό ίδιου βεληνεκούς), που θα ζητήσει 25+ λεπτά στο παρκέ;

Για αυτό ο Παναθηναϊκός ψάχνει για έναν ψηλό που θα συμπληρώσει τη θέση του Νο2 μαζί με τον Αντετοκούνμπο, υποστηρίζοντας τον Λεσόρ ως Νο1 τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ποιος μπορεί να είναι αυτός ο ψηλός; Είναι γεμάτος ο τόπος από καλούς ψηλούς - Ειδικά στην Τουρκία που γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της ο Αταμάν. Αλλά εμείς θα σας πούμε για τη φημολογία που υπάρχει τώρα και θέλει τους Πράσινους να παίρνουν από την Τουρκία τον Γιώργο Παπαγιάννη! Που μπορεί το προσεχές καλοκαίρι να αποχωρήσει από τη Φενέρ. Κρατάμε το όνομά του, χωρίς να σημαίνει ότι είναι εύκολο να έρθει ή ότι έχουν εξομαλυνθεί πλήρως οι σχέσεις του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Είναι, όμως, Έλληνας, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, μπορεί να έχει τον ρόλο τού Νο2 στην ομάδα. Κι αυτό είναι ανεκτίμητο.

ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ: Ο Παναθηναϊκός θα ψάξει για ένα 3αρο-4άρι. Επιπέδου παίκτη. Που θα μπορεί να έχει και ρόλο αρχικής 5άδας τη νέα σεζόν. Αλλά αυτός δεν θα είναι ο Μάριο Χεζόνια. Όχι γιατί δεν μπορεί να τον πάρει - Ο Γιαννακόπουλος μοιράζει αβέρτα λεφτά, αλλά στο πλάνο που έχει εκπονήσει με τον Αταμάν δεν έχουν το όνομα του Χεζόνια. Υπάρχει άλλος; Φυσικά και υπάρχει και, ήδη, ακούγεται το όνομά του στην Τουρκία: Φουρκάν Κορκμάζ! 

Ο διεθνής Τούρκος άσος δεν έχει μέλλον στο ΝΒΑ και η (έντονη!) φημολογία από τη γειτονική χώρα αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός τού κάνει στενό μαρκάρισμα. Αν έρθει ο Κορκμάζ, που είναι παίκτης στο στιλ του Γκριγκόνις, 2αρο-3άρι δηλαδή, θα υπάρξει μετακίνηση του Παπαπέτρου στη θέση 4 οριστικά. Τέτοιους παίκτες δεν τους αφήνεις εύκολα να προσπεράσουν αν υπάρχει η δυνατότητα να τους εντάξεις στο ρόστερ σου.

ΓΚΑΡΝΤ: Ο Βιλντόζα είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν φαίνεται να έχει το τσαγανό που χρειάζεται μια ομάδα που φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν θα συνεχίσει. Κάτι, άλλωστε, που έχει εξηγήσει εδώ και καιρό ο Αταμάν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αφού έτσι κι αλλιώς ο Λούκα δεν ήταν δική του επιλογή. Ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Λορέντζο Μπράουν, ενώ παραμένει στο τραπέζι ΚΑΙ το όνομα του Βασίλιε Μίσιτς. Αλλά εμείς, λόγω και του διαβατηρίου, θα σας πούμε να κρατήσετε σε μια άκρη τού μυαλού σας και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που και το καλοκαίρι τού 2023 είχε επαφές με τον Παναθηναϊκό...