Ο Παναθηναϊκός κάλυψε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την θέση του Λούκα Βιλντόζα, που αποχωρεί από το ΟΑΚΑ για άλλες πολιτείες. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε για μία ακόμη φορά σπουδαία δουλειά, ντύνοντας στα «πράσινα» έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης, τον Λορένζο Μπράουν. Σε μία μεταγραφή, που κοστίζει για τρία χρόνια περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, οι «πράσινοι» επενδύουν πολλά. Θέλουν του χρόνου την όγδοη Ευρωλίγκα και στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους στη μυθική γραμμή γκαρντ, που έχουν φτιάξει με Σλούκα, Ναν, Γκραντ και Μπράουν.

Την ίδια ώρα συνεχίζει στο ΟΑΚΑ και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς άλλαξε την εικόνα του προς το καλύτερο και κέρδισε την θέση του για την επόμενη σεζόν. Ούτως ή άλλως ο Ισπανός έχει κλειστό συμβόλαιο και για του χρόνου, αν, όμως, δεν έπαιζε καλά στο τέλος και ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε κούπες θα έφευγε κι αυτός. Όπως και ο Βιλντόζα.

Τώρα μένει μία ακόμη βασική κίνηση για να κλείσει το ρόστερ: το μπακ-απ του Ματίας Λεσόρ. Ο Εργκίν Αταμάν δεν βιάζεται, γνωρίζοντας ότι η αποστολή του είναι εύκολη. Δεν θα δυσκολευθεί ιδιαίτερα για να βρει έναν ψηλό, που να παίζει 5-10 λεπτά και μαζί με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να καλύπτουν τον χρόνο, που δεν θα είναι μέσα στο παρκέ ο Λεσόρ.

Ο Οστιν Ουάιλι της Τόφας είναι μία τέτοια περίπτωση, χωρίς, όμως, να σημαίνει ότι αυτός θα είναι ο εκλεκτός. Πάντα υπάρχει ο Γιώργος Παπαγιάννης και γενικά είναι πιθανό ο Αταμάν να πάρει κάποιον παίκτη από την Τουρκία, την οποία γνωρίζει άριστα. Από κει άλλωστε είναι ο Ουάιλι, από εκείνο το πρωτάθλημα είναι ο Παπαγιάννης, από εκεί είναι ο Μόουζες Ράιτ, που πήρε ο Ολυμπιακός, από εκεί είναι και ο Ταϊρίκ Τζόουνς, που είναι αμφίβολο αν θα μείνει στην Εφές.

Κάπου ακούστηκε και το όνομα του Μπράντον Ντέιβις από την στιγμή, που η Βαλένθια δεν θα είναι τελικά στην Ευρωλίγκα. Ισως, πάντως, στο φινάλε ο Αταμάν να πάει και σε κάποια έκπληξη, σε έναν παίκτη, που δεν θα έχει ακουστεί καθόλου το όνομά του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι παντοδύναμος και τη νέα χρονιά, έτοιμος να τα δώσει όλα για μία ακόμη Ευρωλίγκα.