Ο θρύλος των Ατλάντα Χοκς και άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, μιλάει στις «Συνδέσεις» μεταξύ άλλων για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα για τους «πράσινους», τι θυμάται από την παρουσία του στη χώρα μας και απαντά για το ποιον θεωρεί τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Απόσπασμα από τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ:

Για το τι θυμάται από την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα: «Δεν κατάλαβα πως έχουν περάσει κιόλας τόσα χρόνια. Θυμάμαι να εκπλήσσομαι όταν βγήκα από το αεροπλάνο και είδα όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όταν βγήκα από το αεροδρόμιο άρχισα να τρέμω επειδή τόσοι άνθρωποι φώναζαν το όνομά μου. Δεν είχα ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Για το αν ήταν εύκολη απόφαση να έρθει στην Ευρώπη: «Ήταν αρκετά εύκολη απόφαση. Ο Παναθηναϊκός το έκανε πολύ εύκολο για εμένα. Δεν έπρεπε να περιμένω πολύ μέχρι να υπογράψω».

Για το τι θυμάται από τις διαπραγματεύσεις: «Ήρθα εδώ για μια επίσκεψη πρώτα. Η επίσκεψη ήταν πολύ, πολύ καλή, μου έδειξαν την πόλη. Καθίσαμε με τον ατζέντη μου και μιλήσαμε για τις σκέψεις τους και να δούμε αν με ενδιέφερε το να επιστρέψω. Το έκανε πολύ εύκολο για εμένα το να επιστρέψω».

Για την πρώτη Euroleague του Παναθηναϊκού και για το αν παρακολουθεί την ομάδα και το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Είναι πάντα ωραίο να μας βλέπεις να κερδίζουμε ακόμα ένα. Τώρα είναι 7 τα τρόπαια. Νομίζω το πρώτο έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες στο μέλλον να το κάνουν επίσης. Να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Είναι πάντα ωραίο να κατακτάς το πρώτο και δε λέω πως τα επόμενα είναι εύκολα αλλά τους κάνει να το θέλουν ακόμα περισσότερο και έκαναν σωστές κινήσεις για να φτιάξουν αυτές τις ομάδες».

Για την ομάδα του 1996: «Είχαμε αρκετούς καλούς παίκτες. Όλοι ήταν καλοί παίκτες και μας βοήθησαν να κερδίσουμε. Δεν ήταν μόνο ένα άτομο, ήταν το σύνολο. Γιατί είχαμε καλούς παίκτες στον πάγκο για τους οποίους δε μιλάει κανείς».

Για το αν έχει μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στην Ευρώπη και το NBA: «Φυσικά και κλείνει. Παίκτες από όλον τον κόσμο θέλουν να παίξουν στο ΝΒΑ, που είναι η καλύτερη λίγκα στον κόσμο. Αλλά ναι, παίκτες από όλον τον κόσμο πιστεύουν πως μπορούν να παίξουν στο επόμενο επίπεδο και το έχουν αποδείξει. Για αυτό υπάρχουν τόσοι Ευρωπαίοι στο ΝΒΑ».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης είναι τρομερός. Δεν τον λένε "Greek Freak" χωρίς λόγο. Είναι ξεχωριστός».

Για το αν οι Μπακς μπορούν να πάρουν ξανά το πρωτάθλημα: «Όλοι μπορούν να το κερδίσουν. Τα κλειδιά είναι η τύχη, η σωστή χημεία και το να παραμείνεις υγιής».

Για το αν είναι πιο εύκολο ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ ή η Euroleague: «Κανένα πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Όλα είναι δύσκολα γιατί όλοι προσπαθούν να κερδίσουν».

Για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών: «Δεν πιστεύω πως ένας είναι ο καλύτερος όλων των εποχών γιατί είναι διαφορετικές εποχές. Κάθε εποχή έχει τον καλύτερο παίκτη εκείνης της εποχής, αλλά για όλων των εποχών δεν ξέρω».

Για το Παρίσι: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ξέραμε πως είχαμε μία ευκαιρία. Μετά το πρώτο παιχνίδι είπαμε πως θα την κατακτήσουμε. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας, δε θα χάναμε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν το ευρωπαϊκό ήταν η απάντηση στο σύνθημα με το πικ-νικ: «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ήταν αντίπαλοι, οπότε λέγανε πολλά πράγματα. Εκτιμάω τον Ολυμπιακό γιατί είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα της Euroleague τότε. Το να έχει τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα ήταν ωραίο. Αυτό δείχνει το επίπεδό σου, το να παίζεις κόντρα στους καλύτερους».