Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της συμφωνίας τού Λορέντζο Μπράουν με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο 33χρονος Αμερικανός πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μόνο που, τότε, όπως είχαμε γράψει και στο sportdog, το πρωτάθλημα δεν είχε τελειώσει στο Ισραήλ και αυτή η δήλωση από τον Λορέντζο ήταν περισσότερο για τις εντυπώσεις. Αυτό, άλλωστε, έτσι κι αλλιώς αποδείχτηκε μετά τη συμφωνία του με τους Πράσινους.

Το ζήτημα είναι τι περιλαμβάνει η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, καθώς ακόμα και μετά την υπογραφή συμβολαίου του Λορέντζο Μπράουν, συνεχίζει σε κάποια δημοσιογραφικά στέκια να υπάρχει η πληροφορία περί προϋπάρχουσας συμφωνίας με τον Μίσιτς! Κι εδώ το θέμα, πια, δεν είναι οικονομικό, δηλαδή πώς θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι παίκτες. Αλλά αν "χωρούν" στην ομάδα τόσοι αυτού του επιπέδου γκαρντ. Όχι αριθμητικά, αλλά πρακτικά: Ποιος θα πρωτοπαίζει και, κυρίως, πόσο θα παίζει;

Γιατί αν φέρεις στην Ελλάδα έναν παίκτη όπως είναι ο Μίσιτς, δεν θα είναι για λιγότερο από τον χρόνο του Ναν στο παρκέ. Κι έπειτα τι θα γίνει ο Σλούκας και ο Μπράουν, αλλά και η έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκας, Τζέριαν Γκραντ; Παρόλα αυτά, ξαναγράφουμε, υπάρχει το σενάριο που θέλει τον Μίσιτς κλεισμένο από τους Πράσινους. Θα το δούμε, θα δείξει.

Ο Αταμάν, δεδομένα, θα πάρει έναν ψηλό με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Δεν θα είναι Μόουζες Ράιτ (που είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό πριν πάει στον Ολυμπιακό, αλλά ο Τούρκος τον είχε "κόψει"), ούτε Όστιν Γουάιλι που γράφτηκε πρόσφατα. Ο Αταμάν θέλει ψηλό με χαρακτηριστικά τύπου Μπαλτσερόφσκι, άσχετα αν ο Πολωνός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο. Ο Τούρκος προπονητής, δηλαδή, θέλει ψηλό που να έχει μακρινό σουτ. Για αυτό και κρατάμε σε μια άκρη τού μυαλού μας το όνομα του Γιώργου Παπαγιάννη, ενώ ίσως αυτός να είναι ο λόγος που συνδέθηκε με τους Πράσινους το όνομα του Σεγκέλια: Για να πάει σε ένα 4άρι που μαζί με τους Μήτογλου και Χουάντσο θα ανεβοκατεβαίνουν στη θέση 5, και θα σουτάρουν από μακριά.

Ξέρετε ποιος άλλος παίκτης θα ταίριαζε πολύ σε αυτό το στιλ παιχνιδιού και, αν ήταν εφικτό, ο Αταμάν τον ήθελε πολύ στον Παναθηναϊκό για να απελευθερώσει τη θέση 4 (και να ανεβαίνουν στη θέση 5 τα 4άρια του); Τον Νάιτζελ Χέις Ντέιβις! Που έχει συμβόλαιο για μια ακόμα σεζόν με τη Φενέρ και φαίνεται ότι θα έμπαινε σε διαδικασία για να το σπάσει μόνο για να ψαχτεί στο ΝΒΑ.

Ο ατζέντης του 29χρονου Αμερικανού, βέβαια, δεν έχει καθόλου καλή σχέση με τους Πράσινους, αλλά μπορεί να υπάρξει συμφωνία (ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ) και χωρίς αυτόν. Γιατί ο Αταμάν θα τον προτιμούσε καλύτερα σε σχέση με τον Μάριο Χεζόνια.

Για να το κλείσουμε: Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Λορέντζο Μπράουν, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ. Υπάρχει η πληροφορία για τον Μίσιτς, αν και δεν είναι τόσο εύκολο να προχωρήσει η περίπτωσή του καθώς δεν υπάρχει χώρος στα γκαρντ, αλλά και για τον ψηλό που θα σουτάρει την μπάλα. Και ο ίδιος ο DPG άλλωστε δήλωσε ότι ψήνει κάτι μεγάλο ακόμα. Μένει να δούμε για ποια θέση. Και πότε θα σκάσει.