Στον αστερισμό του Λορέντζο Μπράουν κινείται ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες ώρες, δεδομένου ότι η απόκτηση του Αμερικανού έρχεται όχι μόνο να προσθέσει δύναμη στη δύναμη των γκαρντ, αλλά να βγάλει εκτός μάχης και τον Ολυμπιακό που είχε κυκλώσει το όνομα του παίκτη.

Ο 33χρονος άσος έχει αποδείξει τα χρόνια που βρίσκεται στην Ευρώπη, και ειδικά τα δύο τελευταία στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ότι είναι παίκτης επιπέδου, προσωπικότητα, που μπορεί να λειτουργήσει ως ηγέτης στο παρκέ. Να σημειώσει προσωπικούς πόντους αλλά να φτιάξει εύκολα καλάθια και για τους συμπαίκτες του - Ενώ όταν το θέλει είναι πολύ καλός και στην πίσω πλευρά του παρκέ.

Η επιτυχία, λοιπόν, είναι ανάλογη εκείνης του Κέντρικ Ναν, καθώς όχι μόνο ενισχύθηκε το πράσινο ρόστερ με έναν παιχταρά αξίας, αλλά την ίδια στιγμή αυτός ο παίκτης δεν πήγε στον Ολυμπιακό. Γιατί και ο Μπαρτζώκας μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον Κινάν Έβανς, δεν έχει και τόσες πολλές λύσεις για να επιλέξει! Σε μια θέση που, μάλιστα, δεν αποκλείεται να επιδιώξει να φέρει τελικά δύο γκαρντ.


Ναι μεν η λύση τού Τάιλερ Ντόρσεϊ φαίνεται ότι θα είναι διαθέσιμη, αλλά για να τον αφήσει η Φενέρ θα πρέπει πρώτα να υπογράψει ο Μπάλντουιν. Κάτι που σημαίνει ότι μετά τον Λορέντζο Μπράουν και ο άλλος καλός γκαρντ της Μακάμπι δεν είναι διαθέσιμος. Ο Μάικ Τζέιμς, επίσης, θα συνεχίσει στη Μονακό, όπως και ο Πάντερ στην Μπαρτσελόνα, άρα δεν είναι και τόσες πολλές οι διαθέσιμες λύσεις σε επίπεδο Ευρωλίγκας για τους Πειραιώτες!

Υπάρχει η περίπτωση να φέρει παίκτη από την Αμερική ο Μπαρτζώκας - Μια αγορά που όποτε στρέφεται εκεί τραβάει λαγό; Μα και εκεί οι επιλογές δεν είναι τόσες πολλές. Επιλογές που να είναι διαθέσιμες για την Ευρώπη (άρα κατά κανόνα Ευρωπαίοι του ΝΒΑ) και να κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα υπάρχει η λύση τού Σκάιλαρ Μέις (26χρονος γκαρντ, Αμερικανός, που έμεινε ελεύθερος από τους Λέικερς), του Τεό Μαλεντόν (23χρονου Γάλλου γκαρντ με κορμί Λορέντζο Μπράουν, που φέτος ταλαιπωρείται στη G-League αλλά δύσκολα θα συνεχίσει στις ΗΠΑ για να παίζει σε αυτό το πρωτάθλημα), αλλά και του Κίλιαν Χέιζ (22χρονος Γάλλος γκαρντ που έμεινε ελεύθερος από τους Πίστονς).



Πολύ καλές όλες αυτές οι λύσεις, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί στο καμίνι ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα - Ναι μεν είναι αξιόλογοι γκαρντ όλοι, αλλά στο επίπεδο του Ολυμπιακού χρειάζονται περισσότερα.

Ξέρετε ποιον άλλον παίκτη έχει στη λίστα του ο Ολυμπιακός και μπορεί να τον προσεγγίσει άμεσα; Τον Σβι Μίχαλιουκ, που και πέρσι το όνομά του είχε έρθει στην επικαιρότητα για τον Ολυμπιακό αρχικά, αλλά στη συνέχεια έγινε το... γλυκό του Γιαννακόπουλου. Που τελικά δεν ήρθε και τη θέση του πήρε ο Κέντρικ Ναν. Μπορεί ο Μίχαλιουκ να είναι η απάντηση για τον Λορέντζο Μπράουν. Και μαζί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ οι Πειραιώτες θα δώσουν άλλη πνοή στα γκαρντ τους, συν το ελληνικό διαβατήριο του Ντόρσεϊ. Κι έπειτα η ομάδα δεν χρειάζεται πολλά...