Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στην Αθήνα τον Λορένζο Μπράουν και οι αναλύσεις για το πόσο πιο δυνατός γίνεται με την απόκτηση του Αμερικάνου, δίνουν και παίρνουν. Ο πρώην άσος της Μακάμπι είναι από τους κορυφαίους, που κυκλοφορούσαν, και οι «πράσινοι», δουλεύοντας μαεστρικά εδώ και καιρό την περίπτωσή του, κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους.

Ο Μπράουν δήλωσε ότι βασικός του στόχος είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας και ο κόσμος του Παναθηναϊκού όπως είναι φυσιολογικό γίνεται ακόμη πιο ενθουσιασμένος.

Ο Μπράουν είναι το πρώτο κομμάτι, που προστίθεται στο ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης και θα ακολουθήσει τουλάχιστον ένα ακόμη. Σίγουρα, δηλαδή, θα αποκτηθεί ένας ψηλός και ίσως γίνει κίνηση και για έναν φόργουορντ. Το τελευταίο δεν είναι σίγουρο, αλλά με Γιαννακόπουλο και Αταμάν δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος.

Για το θέμα του ψηλού ο Τούρκος προπονητής δεν βιάζεται. Ξέρει ότι έχει πολλές επιλογές και ξέρει επίσης ότι από τον ψηλό, που θα πάρει, δεν θα περιμένει να του κάνει την διαφορά.

Εχουν αναφερθεί ήδη τα ονόματα του Τάις, του Παπαγιάννη και του Ουάιλι, αλλά στη λίστα του ο Αταμάν έχει κι άλλους παίκτες. Του έχουν προταθεί αρκετοί και από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά δεν βιάζεται να πάρει την απόφασή του.

Μέσα στα ονόματα που έχουν περάσει από το «πράσινο» τραπέζι είναι κι αυτό του Γεωργιανού NBAer, Γκόγκα Μπιτάτζε.

Την Δευτέρα, πάντως, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε δήλωση σε τουρκικό μέσο, λέγοντας ότι «μπορεί να κάνουμε μία σημαντική μεταγραφή». Αυτή η μεταγραφή μπορεί να είναι (δύσκολο, αλλά ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς) ο Σάσα Βεζένκοφ αν τελικώς φύγει από το ΝΒΑ. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για τον Βούλγαρο σταρ και πιο συγκεκριμένα αυτές, που θα ακολουθήσουν το ντραφτ του ΝΒΑ. Μετά, δηλαδή, τις 26 και τις 27 Ιουνίου. Ο Βεζένκοφ δεν πρόκειται να μείνει στους Κινγκς και μένει να φανεί αν θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ ή θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο ενδεχόμενο θα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, έχοντας το ατού ότι μπορεί να δώσει πάρα πολλά χρήματα.