Τα βλέμματα αυτές τις ώρες και μέρες είναι στην Εθνική, αλλά και στον Σάσα Βεζένκοφ. Ολοι οι μπασκετικοί περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον Βούλγαρο πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε από τους Τορόντο Ράπτορς. Θα μείνει, όμως, στους Καναδούς; Το ερώτημα δεν θα αργήσει να απαντηθεί.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι όσο περνάνε οι ώρες ο Βεζένκοφ πλησιάζει όλο και πιο πολύ στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Λέγεται ότι οι Πειραιώτες είναι το φαβορί για την απόκτησή του, αλλά σε τέτοια θέματα οι ανατροπές είναι πιο συχνές και από τα καρφώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αν τελικώς επιβεβαιωθεί αυτό και ο Βεζένκοφ πάει στον Ολυμπιακό (ή μείνει στο ΝΒΑ), το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού θα πάει στην απόκτηση σέντερ. Κάτι άλλωστε που αγωνιστικά είναι και το πιο ορθόδοξο. Οπως είναι οι «πράσινοι», αυτό που τους λείπει είναι ένας σέντερ και όχι ο Βεζένκοφ. Αν και κάποιες μεταγραφές γίνονται και για άλλους λόγους, όχι απαραίτητα αγωνιστικούς.

Ο Γερμανός Ντάνιελ Τάις είναι ένας ψηλός, που αρέσει πολύ στον Εργκίν Αταμάν αλλά δεν είναι κι εύκολη περίπτωση. Ο Τάις περιμένει και το ΝΒΑ στο οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια αν και οι πολύ καλές του μέρες εκεί περνάνε σιγά σιγά στο παρελθόν.

Ο Σέρζι Ιμπάκα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την Ρεάλ, ο Γιώργος Παπαγιάννης πλησιάζει στη Μονακό, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμα. Δεν αγχώνεται, όμως, καθόλου ο Αταμάν. Πρώτα θα δει τι θα γίνει με τον Βεζένκοφ και αν τελικά χρειαστεί να πάρει σέντερ, θα τον βρει εύκολα. Αναπληρωματικό ψάχνει άλλωστε και όχι βασικό. Είναι κάτι, που δεν θα κοπιάσει για να το πετύχει.

Μέσα στην εβδομάδα λογικά θα ξεκαθαρίσει του Βεζένκοφ, οπότε μέχρι 20 Ιουλίου εκτιμάται ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει λύσει τα θέματά του καθώς μάλιστα στις 15 του μήνα λήγει και το NBA out του Κέντρικ Ναν. Αν και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, στον Παναθηναϊκό δεν φοβούνται ότι μπορεί να φύγει ο Ναν για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.