Η επικείμενη επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό προκάλεσε… φρενίτιδα στον κόσμο της ομάδας. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Μπαρτζώκα, ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του καλοκαιριού, φέρνοντας πίσω στο Λιμάνι έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης και φυσικά τον ηγέτη των Ερυθρολεύκων για τη νέα σεζόν.

Θα υπάρξει όμως και συνέχεια; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τους Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Βιλντόζα δύσκολα θα κυνηγήσει το… μπαμ και στους γκαρντ και περισσότερο θα ψάξει έναν καλό (αλλά όχι πανάκριβο) παίκτη στη θέση «3» με καλό σουτ. Ωστόσο, αν βρεθεί κάποια τρομερή περίπτωση στο δρόμο τους, όπως ο Φουρνιέ, τότε οι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θα τα… σκάσουν και πάλι.

Ώρα αποχωρήσεων στον Ολυμπιακό

Η άφιξη του Βεζένκοφ όμως φέρνει αλλαγές στο ρόστερ. Εκτός από αναβάθμιση φέρνει και συμφόρηση, αφού πλέον υπάρχει «πίεση» και στους κοντούς και στους ψηλούς, ενώ αναμένουν τουλάχιστον έναν ή δύο παίκτες ακόμα. Το Sportdog.gr σας έγραψε χθες για το ενδιαφέρον της Μονακό για τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ υπάρχει πλέον φημολογία και για τον Άλεκ Πίτερς, που μετά από μία τρομερή σεζόν, είναι υποχρεωμένος είτε να περιορίσει τον χρόνο του είτε να «κατέβει» μία θέση.

Σενάρια και για Πετρούσεφ – Μιλουτίνοφ

Τις τελευταίες ώρες οι Σέρβοι έχουν βάλει στην κατηγορία των… αμφίβολων από τον Ολυμπιακό και τον Φίλιπ Πετρούσεφ, αφού η άφιξη Βεζένκοφ επίσης θα περιορίσει το χρόνο του, ενώ υπάρχει και δεδομένο ενδιαφέρον από τον Ερυθρό Αστέρα.

Υπάρχει όμως να φύγει κάποιος άλλος ψηλός; Μια σημαντική φημολογία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα και για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και το μέλλον του, καθώς υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι είχε επαφή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για να λύσει το συμβόλαιό του.

Αρχικά να πούμε ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και, τυπικά, δεν προκύπτει από πουθενά ότι θέλει να αποχωρήσει από το Λιμάνι - Να θυμίσουμε, μάλιστα, ότι είχε κάνει μεγάλο κόπο για να καταφέρει να επιστρεψει από την ΤΣΣΚΑ.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που, πρόσφατα, είχε γίνει γνωστό ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες για να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο, καθώς ο 29χρονος Σέρβος έχει συμπληρώσει πλέον έξι χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό, ενώ από το 2020 είναι κάτοχος golden visa.

Αυτά είναι τα δεδομενα. Πάμε να δούμε, όμως, τι άλλο έχει μαζευτεί από γύρω-γύρω πληροφορίες.

α) Έχει γραφτεί ήδη ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τις Φενέρ και Παρτιζάν, για να υπογράψουν συμβόλαιο μαζί του αν μείνει ελεύθερος. Μάλιστα, υπάρχουν ακόμα και κάποια… ακραία σενάρια που κάνουν λόγο για προφοπρική συμφωνία με την ομάδα του Ομπράντοβιτς, αν και οι Τουρκοι ίσως να τον χρειάζονται περισσότερο μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπαγιάννη για τη Μονακό.

β) Από καιρό υπάρχει το σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να μένει με δύο από τους τρεις ψηλούς του στο ρόστερ για τη νέα περίοδο. Για αυτό και κάποιοι είχαν προσπαθήσει να "χωρέσουν" τον Μόουζες Ράιτ στη θέση 4, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα. Γιατί κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει οτι ο Φαλ ή ο Μιλουτίνοφ μπορεί να αποχωρήσει.

γ) Ακούστηκε μέχρι και για Παναθηναϊκό, κάτι που προφανώς δεν θα γινόταν ποτέ. Δεν είναι Βιλντόζα και οι Μπαρτζώκας – Αγγελόπουλοι ακόμα και αν ο Σέρβος… τρελαινόταν, δεν θα χάριζαν ένα «πυρηνικό» όπλο στον αντίπαλό τους. Οπότε αυτά τα σενάρια, θα περιοριστούν και φέτος στο twitter!

Άλλωστε, η άφιξη του Βεζένκοφ σίγουρα αλλάζει τη διάθεση και σε κάποιους που έκαναν δεύτερες σκέψεις, είτε για να φύγουν είτε για να έρθουν...