Στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν σε λίγο καιρό, ξανά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, τόσο για την Ευρωλίγκα όσο και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά ψιθυρίζεται μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, ας το πούμε καλύτερα μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση, για το… πλεονέκτημα των Πράσινων έναντι των Ερυθρόλευκων.

Και αναφερόμαστε στο οικονομικό προβάδισμα που υπάρχει, όχι γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ή μπορεί να έχει περισσότερα λεφτά από τους αδερφούς Αγγελόπουλους - Δεν είναι ζήτημα ατομικής περιουσίας άλλωστε. Αλλά το plan που μπορεί να προκύψει γύρω από την έννοια του basketball, πώς πωλείται το προϊόν του μπάσκετ.

Κι αυτό το σκέλος το είχε αναπτύξει καλά ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, αλλά από την επιστροφή τού Δημήτρη και μετά το έχει απογειώσει ο Παναθηναϊκός. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του γηπέδου, καθώς οι Αγγελόπουλοι δεν έχουν κάνει μεγάλες παρεμβάσεις στο ΣΕΦ (αρκεί να θυμηθούμε τα παιχνίδια των τελικών χωρίς κλιματισμό, που δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια) από τη στιγμή που δεν είναι δικό τους - Μάλιστα το νοικιάζουν και πληρώνουν μόνοι τους τα έξοδά του! Από την άλλη πλευρά το ΟΑΚΑ έχει περάσει στον Παναθηναϊκό και για αυτόν τον λόγο ο Γιαννακόπουλος κάνει πράγματα και θαύματα σε αλλαγές στο γήπεδο.

Τι θα φέρουν αυτές οι αλλαγές; Περισσότερα έσοδα, καθώς όποιος οπαδός των Πράσινων βρεθεί στο γήπεδο τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα μπορεί να περάσει ένα ολόκληρο απόγευμα εκεί πριν δει το παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας. Κι αυτό, γράφουμε ξανά, σημαίνει έσοδα. Μα και μόνο λόγω χωρητικότητας να το δούμε, που το ΟΑΚΑ μπορεί να φιλοξενήσει 20.000+ οπαδούς, όταν στο ΣΕΦ μετά βίας μπορούν να βρεθούν 13.000 οπαδοί, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αυτή η διαφορά σημαίνει και αυξημένα έσοδα στο ταμείο της ΚΑΕ!

Μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις με το γήπεδο του Ολυμπιακού για την παραχώρησή του στους Αγγελόπουλους, δεδομένου ότι οι Πειραιώτες είχαν φτάσει κοντά στην υπογραφή σύμβασης με το υφυπουργείο Αθλητισμού για να τους παραχωρηθεί το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας;

Σε μια κίνηση που ήταν ανάλογη με εκείνη τού Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ, τα αδέρφια Αγγελόπουλοι είχαν καταθέσει τη σχετική πρόταση και είχε "περάσει" η προοπτική για να βρεθεί στα χέρια της ΚΑΕ για εύλογο (μεγάλο) χρονικό διάστημα το ΣΕΦ.

Τι άλλαξε και δεν έχει προχωρήσει ακόμα το θέμα; Μεσολάβησαν οι εθνικές εκλογές πέρσι και, στη συνέχεια, η αλλαγή στην ηγεσία τού υπουργείου - Στη θέση τού Λευτέρη Αυγενάκη βρέθηκε ο Γιάννης Βρούτσης. Με τον τελευταίο να ζητάει να δει όλες τις συμβάσεις που υπήρχαν προς έγκριση από την αρχή, άρα να προκύπτει χρονική καθυστέρηση που δεν ήταν υπολογισμένη.

Με αποτέλεσμα η διαδικασία να έχει πάει πίσω - Κι εδώ καλό είναι να έχουμε πάντα στο μυαλό μας όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που ξεπετάχτηκαν σαν μανιτάρια και στην υπόθεση της παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή δεν είναι εύκολο να τρέξουν χρονικά αυτές οι διαδικασίες, ακόμα κι όταν συμφωνηθούν όλα.

Υπάρχουν σχετικές επαφές ανάμεσα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και ανθρώπους του υπουργείου αυτό το διάστημα και όλοι είναι αισιόδοξοι ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές. Το ζήτημα, όμως, είναι το πότε μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις, δεδομένου ότι όλα δείχνουν ότι στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για τα τέλη τού καλοκαιριού που μπορεί να έχουμε κάτι χειροπιαστό στα χέρια μας - Σε κάθε περίπτωση υπάρχει η αισιοδοξία ότι μέσα στο 2024 θα υπάρχουν οριστικές και φυσικά θετικές εξελίξεις.

Οπότε ακόμα κι αν το ΣΕΦ περάσει στα χέρια τού Ολυμπιακού μετά τα τέλη του καλοκαιριού, για να προχωρήσουν οι εργασίες που θέλουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θα χρειαστεί να περάσει και η σεζόν 2024-25.

Τι ετοιμάζονται να αλλάξουν; Προφανώς αυτό που θέλουν είναι να αλλάξουν το επίπεδο της εμπειρίας που βιώνουν οι φίλαθλοι - Με νέα καθίσματα, καλύτερη φιλοξενία, διάφορες αλλαγές που θα γίνουν. Σαφώς και είναι πρόθεση να αλλάξουν οι παμπάλαιο ηλεκτρονικοί πίνακες, ενώ θα γίνουν και εργασίες βελτίωσης στο στέγαστρο. Αλλά αυτά από τη στιγμή που το ΣΕΦ θα περάσει στα χέρια της ΚΑΕ. Μέχρι τότε, αναμονή...