Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά από την εποχή του και σε αυτό το πλαίσιο είναι και το ότι το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» (και πιο συγκεκριμένα οι τελικοί του) θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σκέφτεται καθημερινώς διάφορα πράγματα που δεν τα έχει κάνει καμία ομάδα και τα περισσότερα τα κάνει πραγματικότητα. Θέλει να γράψει ιστορία και δύσκολα δεν θα τα καταφέρει ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ. 

Την ίδια ώρα, όμως, ο κόσμος της ομάδας αγωνιά για την τελευταία μεταγραφή. Ποιος θα είναι, δηλαδή, αυτός με τον οποίο θα κλείσει το ρόστερ; Σέντερ ποιότητας δεν υπάρχουν πλέον πολλοί, οπότε είναι πιθανό να προχωρήσει το επόμενο πλάνο, που έχει να κάνει με την απόκτηση ενός «4αριού» ή ενός «4αριού» που να μπορεί να παίξει και σέντερ. 

Ηδη ακούγεται έντονα το όνομα του Τορνίκε Σενγκέλια, που και πέρυσι είχε απασχολήσει πολύ σοβαρά πριν τελικά μείνει στην Βίρτους Μπολόνια. Ένα ακόμη όνομα, που είναι στην λίστα του εφτάστερου είναι ο Φρανκ Καμίνσκι, που έπαιξε στην Παρτίζαν. Αλλά ο Καμίνσκι δεν έχει ιδιαίτερη τύχη. Είναι παίκτης με προσόντα, αλλά στη Παρτίζαν δεν έκανε κάτι σπουδαίο.

Βέβαια υπάρχει και η αγορά του ΝΒΑ, όπου οι λύσεις είναι περισσότερες. Είναι και εκλεκτές, όπως είναι αυτή του τρομερού σουτέρ Ντάβις Μπέρτανς. Ο Λετονός «κόπηκε» πριν από μερικές μέρες από τους Χόρνετς και στα 32 του δεν αποκλείεται να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ευρώπη. Τον θέλουν, πάντως, ήδη στο ΝΒΑ οι Νιου Γιορκ Νικς.

Ο Μπέρτανς είναι «4άρι», που δεν μπορεί να μαρκάρει στο «5», ειδικά παίκτες, όπως ο Φαλ και ο Μιλουτίνοφ. Αλλά στην επίθεση είναι «πιστόλι», αφού τα βάζει από τα 8 μέτρα. Τον Λετονό τον ήθελε πολύ παλιότερα ο Ολυμπιακός, αλλά ο παίκτης είχε προτιμήσει το ΝΒΑ.

Υπάρχει επίσης στην αγορά του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη και ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι, ο Γεωργιανός, που έπαιζε στους Μπακς μαζί με τον Γιάννη. Τελευταίως ο «Μάμου» ήταν στους Σπερς, αλλά το μέλλον του στο ΝΒΑ δεν είναι σίγουρο. Τον Γεωργιανό τον είχε ψάξει πέρυσι ο Μπετσίροβιτς, αλλά ο αριστερόχειρας πάουερ-φόργουορντ είχε προτιμήσει να μείνει στο ΝΒΑ. 

Το πλέον σίγουρο είναι ότι πριν μπει Αύγουστος ο Παναθηναϊκός θα έχει κλείσει το ρόστερ του.