Ο Ολυμπιακός περιμένει τις εξελίξεις με τον Σάσα Βεζένκοφ, ώστε από κει και πέρα να οριστικοποιήσει το ρόστερ του. Θα πάρει κι άλλους παίκτες ακόμη μόλις τελειώσει του Βούλγαρου, αλλά προς το παρόν πρέπει να κάνει κι απομακρύνσεις.

Η βασικότερη είναι του Ιγκνας Μπραζντέικις, ενός παίκτη, που αποκτήθηκε με μεγάλες προοπτικές, αλλά που στο παρκέ δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Ο Λιθουανός έχει κλειστό συμβόλαιο και για του χρόνου, ο Ολυμπιακός, όμως, θέλει να τον ξεφορτωθεί. Ει δυνατόν και να μην πληρώσει και τίποτα. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Μπραζντέικις, αλλά εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει να βρεθεί μία ομάδα για να τον πάρει. Εκτιμάται επίσης ότι δεν θα του δώσει τα λεφτά που είναι να πάρει του χρόνου από τον Ολυμπιακό. Κάτι, που σημαίνει ότι για να υπάρξει λύση συνεργασίας οι Πειραιώτες θα πρέπει να βάλουν και κάτι από την τσέπη τους.

Ενας ακόμη παίκτης, που είναι πολύ κοντά να φύγει από το μεγάλο λιμάνι είναι ο Μιχάλης Λούντζης. Ο 26χρονος γκαρντ είχε αρκετές καλές στιγμές στον Ολυμπιακό, πλέον, όμως, μετά τις μεταγραφές των Βιλντόζα, Ντόρσεϊ και Εβανς ο ρόλος του περιορίζεται ακόμη περισσότερο. Ετσι αναζητεί ήδη την τύχη του αλλού και είναι αρκετές οι ομάδες της Basket League, που τον θέλουν. Ο Προμηθέας με την ΑΕΚ είναι δύο από αυτές.

Από κει και πέρα ο Λουκ Σίκμα έχει φύγει ήδη με την ΑΕΚ να είναι μία από τις ομάδες που θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Η ιταλική Μπρέσια είναι μία ακόμη ομάδα, που ενδιαφέρεται για τον 35χρονο πάουερ-φόργουορντ, που δεν μπόρεσε να δείξει κάτι στον Ολυμπιακό.

Τέλος, ο Γιώργος Τανούλης θα φύγει κι αυτός από τον Πειραιά. Αλλά ως δανεικός καθώς είναι 22 ετών και υπολογίζεται για το μέλλον. Τον Τανούλη τον θέλει πολύ το Μαρούσι, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τον πάρει.

Ο Ολυμπιακός θα έχει αρκετά ανανεωμένο ρόστερ την επόμενη σεζόν και στόχος του δεν είναι άλλος από την επιστροφή στη κορυφή: τόσο της Basket League όσο και της Ευρωλίγκας. Με την απόκτηση του Βεζένκοφ έχει δυναμώσει πολύ αλλά του μένει κι ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα από το ΝΒΑ, που θα γίνει μόλις τελειώσει η μεταγραφή του Βούλγαρου.