Τα ευχάριστα νέα για τον Ολυμπιακό ήρθαν χθες το βράδυ από τον Καναδά, καθώς οι Τορόντο Ράπτορς αποδέσμευσαν τον Σάσα Βεζένκοφ. Ετσι άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή του 29χρονου πάουερ-φόργουορντ στο μεγάλο λιμάνι με το μόνο, που απομένει πλέον, να είναι η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς των Πειραιωτών. Χρειάζονται, βέβαια, κάποιες ακόμη ώρες για να «καθαρίσει» ο Βεζένκοφ με το κομμάτι των ΗΠΑ και μετά ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόκτησής του.

Ο Βούλγαρος παίκτης παραιτήθηκε από τα 6.6 εκ. δολάρια, που ήταν να πάρει του χρόνου από τους Ράπτορς και έτσι έμεινε ελεύθερος προκειμένου να πάει στους Κυπελλούχους Ελλάδας από τους οποίους τα επόμενα πέντε χρόνια θα πάρει 20 εκ. ευρώ.

Είναι μία τεράστια μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, που φέρνει πίσω έναν από τους ηγέτες του και πλέον έχει ένα ρόστερ ικανό να τον οδηγήσει και στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Ένα ρόστερ, πάντως, που μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Και αυτό γιατί λογικά θα φύγει ο Πετρούσεφ, μπορεί να φύγει ο ΜακΚίσικ και από κει και πέρα αν φύγει ο ΜακΚίσικ θα προστεθεί ένας γκαρντ από το ΝΒΑ. Ηδη ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του έχουν κάνει την σχετική αναζήτηση.

Ο Ολυμπιακός ίσως πάρει και έναν Ελληνα ακόμη καθώς έχει μόνο έξι: τους Μίτρου-Λονγκ, Ουόκαπ, Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και Λαρεντζάκη. Ισως ανεβάσει κάποιον από τα τμήματα υποδομής του, που είναι υψηλού επιπέδου, ίσως, όμως, και να πάρει έναν ακόμη Ελληνα παίκτη, πάντα για συμπληρωματικό.

Όπως είναι φυσιολογικό ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη του Βεζένκοφ και περιμένει και μία ακόμη μεγάλη μεταγραφή για να ενθουσιαστεί ακόμη περισσότερο και να «εξαφανίσει» έτσι τα εισιτήρια διαρκείας. Οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί θα ήθελαν έναν παίκτη σαν τον Οσμάν ή τον Κορκμάζ, τα αστέρια της Τουρκίας από το ΝΒΑ, αλλά δεν θα χαλαστούν και αν αποκτηθεί ένας από τους 2-3 ΝBAers, που έχει εδώ και καιρό στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας. NBAers, που είναι Αμερικάνοι και όχι Ευρωπαίοι.