Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αύξησαν πολύ το μπάτζετ του Ολυμπιακού και έχουν φτιάξει ένα ρόστερ, που είναι ικανό να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Ακόμη και αν σε αυτό το ρόστερ υπάρξουν ανακατατάξεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» είπαν ότι οι μεταγραφές τελείωσαν αλλά αυτό αν ισχύει είναι κάτι, που θα το δείξει ο χρόνος. Χωράνε έξι ψηλοί στη φροντ-λάιν και έξι ψηλοί που είναι πρώτης ποιότητας; Ή πρέπει να φύγει ένας από αυτούς; Τον Πετρούσεφ, πάντως, και τον Πίτερς τους θέλει ο Ερυθρός Αστέρας.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Πειραιά; Η Μονακό πιέζει συνεχώς ώστε να τον κάνει δικό της.

Και ο Πίτερς και ο Πετρούσεφ και ο ΜακΚίσικ έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Αλλά δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι και οι τρεις του χρόνου θα είναι στο ΣΕΦ. Με το κατάλληλο αντίτιμο μπορεί κάποιος ή κάποιοι από αυτούς να αποτελέσουν παρελθόν.

Αν π.χ. φύγει ο ΜακΚίσικ και ένας από τους Πίτερς, Πετρούσεφ, ο Ολυμπιακός δεν θα μείνει έτσι. Θα πάρει έναν παίκτη στο «3», που να συμπληρώνει την θέση μαζί με τον Παπανικολάου. Δεν θα το αφήσει έτσι το πράγμα. Και ήδη έχουν σταμπαριστεί κάποιες περιπτώσεις. Όχι από την Ευρώπη αλλά από το ΝΒΑ. Στην Αμερική η αγορά είναι πολύ πλούσια. Ηδη έχουν έρθει στην Ευρώπη παίκτες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αλλά θα έρθουν κι άλλοι. Ισως να έρθει, λοιπόν, κι ένας στον Ολυμπιακό.

Όπως και να έχει, πάντως, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας τίναξαν την μπάνκα στον αέρα. Εδωσαν πολλά χρήματα και έφτιαξαν ένα από τα καλύτερα ρόστερ της Ευρωλίγκας. Οι μάχες με τον Παναθηναϊκό θα είναι λυσσαλέες, η κούρσα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας δεν θα έχει προηγούμενο.

Η δίψα για την κορυφή είναι τεράστια στο μεγάλο λιμάνι. Εγιναν όλες οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά στη θεωρία κανείς δεν πανηγύρισε. Όλα, όπως, πάντα θα κριθούν στο παρκέ, είτε αυτό θα είναι ένα απλό παρκέ, είτε θα είναι glass floor.