Βαγγέλης Ζούγρης: Μπορεί ο νεαρός διεθνής να φερόταν, μέσω των ρεπορτάζ, να έχει συμφωνήσει ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, όμως ο ίδιος μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή έφερε νέα δεδομένα στην υπόθεση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι με τους Ερυθρόλευκους και μάλιστα αποκάλυψε πως και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο Περιστέρι.

Για το back2back μετάλλιο:

Περηφάνια. Ξέρεις, αυτά τα καλοκαίρια αφήνουμε ιστορία. Πιστεύουμε. Θα κοιτάξει κάποιος πίσω και θα δει το μετάλλιο. Θα πει ποιος το έκανε. Θα μπει στη γενιά των 04-03, των 04-05. Νιώθω απίστευτα. Σίγουρα υπάρχει μια γλυκόπικρη γεύση από το χάλκινο, αλλά δεν παύει να είναι ένα μετάλλιο, μια διάκριση για την πατρίδα μας, η οποία πλην του 2017 δεν είχε καμία άλλη. Οπότε θεωρώ πως είναι τεράστια επιτυχία για τη χώρα μας. Πόσο μάλλον όταν γίνεται back 2 back, πόσω μάλλον όταν γίνεται και στην Ελλάδα αλλά και σε ξένα εδάφη όπως αυτά της Πολωνίας. Νιώθω πολύ περήφανος. Θα ήθελα προφανώς τόσο, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το ότι καταφέραμε μαζί με αυτά τα παιδιά.

Τώρα αυτά τα βάρος και η πιο βαριά από όλα είναι η φανέλα. Δεν είναι τα μετάλλια, δεν είναι οι διακρίσεις. Είναι το εθνόσημο Όταν το φοράω νιώθω δέκα εκατομμύρια ζευγάρια μάτια να γυρνάν το βλέμμα τους και με κοιτάνε. Το φορώ γιατί τα εκπροσωπώ.

Για τις σερί συμμετοχές στις καλύτερες πεντάδες:

Αυτό που λέω και ξαναλέω είναι ότι άμα έμπαινα μόνος μου στο παρκέ, αν είμαι τόσο καλός και έμπαινα μόνος στο παρκέ, θα έχανα για 100 από όλους. Μπαίνω μαζί με άλλα 4 παλικάρια τα οποία είναι έτοιμα να δώσουν να ματώσουν τη φανέλα κι εκείνοι. Και μπαίνοντας στο παρκέ με πέντε ανθρώπους στο ίδιο μενταλιτέ, η αυτοπεποίθηση που έχεις κι εγώ αλλά και οι άλλοι τέσσερις είναι απίστευτη. Είσαι έτοιμος για όλα, για όλα. Δεν πρόκειται να σταματήσει τίποτα. Για αυτό λοιπόν το λέω αυτό γιατί θέλω να σου πω ότι οι ατομικές μου διακρίσεις βγαίνουν από την ομάδα. Είναι σίγουρα πολύ τιμητικό να είμαι για δεύτερη χρονιά μέσα στην καλύτερη πεντάδα της Ευρώπης, αλλά είναι ένα κατόρθωμα το οποίο το πέτυχα με τη βοήθεια των συμπαικτών μου, του προπονητή μου, του σταφ, του γυμναστή, του φυσιοθεραπευτή, του φροντιστή. Υπάρχουν πάρα πολλοί αφανείς ήρωες, οι οποίοι συμβάλλουν και στην ομαδική αλλά και στην ατομική επιτυχία.

Για το «τιτίβισμα» του Κάιλ Χάινς:

Ήταν μετά το παιχνίδι με την Λιθουανία. Γενικότερα προσπαθούσα να μην είμαι στο κινητό μου γιατί υπήρχε πολλή βαβούρα εκεί, αλλά όταν μου στείλανε ότι ο Χάινς ανέφερε κάπου το όνομά μου. Αρχικά δεν το πίστεψα. Κι επειδή δεν έχω τουίτερ, πήρα το κινητό ενός παιδιού που είχε και κοίταζα επί 20 λεπτά. Επί 20 λεπτά το tweet, αυτό του Χάινς, να δω αν είναι αλήθεια. Δεν το πιστεύω. Την αλήθεια. Αποτελεί ένα από τα μπασκετικά μου πρότυπα στο πως θέλω να παίζω. Δεν είμαι ο Χάινς. Είμαι άλλος παίχτης, αλλά σίγουρα βλέπω πάρα πολλές ομοιότητες με αυτόν. Σίγουρα έχω δει πάρα πολύ βίντεό του και ήταν το λιγότερο τιμητικό, το λιγότερο τιμητικό αυτό που έγραψε για μένα.

Είναι αλήθεια ότι βλέπω αρκετές σκηνές στο παιχνίδι μου με τον Χανς και παραδειγματίζομαι πάρα πολλές φορές από τον τρόπο που παίζει κι εκείνος, έτσι ώστε να πάρω κάποια στοιχεία από το παιχνίδι του, τα οποία ακόμα δεν έχω. Από εκεί και πέρα μου αρέσουν πάρα πολλοί παίκτες. Βλέπω πάρα πολύ μπάσκετ. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μου αρέσουν. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Λεσόρ του Παναθηναϊκού. Είναι από τους αγαπημένους μου στην Ευρωλίγκα. Δηλαδή μπορώ να το βλέπω για ώρες να παίζει. Μου αρέσει η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Δεν πιστεύω ότι μοιάζω τόσο πολύ με κάποιον άλλον πέρα από τον Κάιλ Χάινς. Και προφανώς με τον Ντάνστον.

Για τη φημολογούμενη συμφωνία με τον Ολυμπιακό:

Όπως ανέφερα και πριν, φροντίζω να μην ασχολούμαι με το κινητό μου όσο περισσότερο μπορώ. Όσον αφορά αυτό, είναι κάτι το οποίο δεν ισχύει. Συνεχίζω με το Περιστέρι. Προφανώς έχω άλλο ένα χρόνο στο συμβόλαιό μου και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Δεν έχω, δεν έχω καμία μετάνοια, δεν έχω καμία. Όπως είπα, στόχος μου είναι να κάνουμε κάτι ξεχωριστό φέτος με το Περιστέρι. Σκέφτομαι μόνο αυτό. Θέλω μόνο αυτό και ό, τι άλλο είναι απλά ψευδές.

Για το Bullying που δέχθηκε μικρός:

Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο μου όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρξε η κοροϊδία που είχα δεχτεί από τους τότε συμπαίκτες μου, αντιπάλους μου, λόγω του γεγονότος ότι είμαι καινούριος. Η αλήθεια είναι δεν ήξερα να πιάνω την μπάλα, δεν ήξερα να πιάνω την μπάλα κι όχι να κάνω ντρίπλες κι αυτά. Απλά είχα τόσο μεγάλο κίνητρο να αποδείξω σε αυτά τα παιδιά ότι μπορώ και ότι είναι λάθος και ότι Δεν υπάρχει που απλά. Κάθε φορά που πήγαινα στο γήπεδο σκεφτόμουνα αυτά τα παιδιά κάθε φορά. Μάλιστα. Μάλιστα είχα αρχίσει και σημείωνα φράσεις που μου λέγανε και πράγματα που μου λέγανε γιατί πολλές φορές απλά δεν ήθελα να πηγαίνω στο γήπεδο με την συμπεριφορά που δεχόμουνα. Πολλές φορές δεν ήθελα να πηγαίνω στο γυμναστήριο με όλα αυτά που άκουγα. Τα πράγματα που είχαν ειπωθεί για εμένα, Οπότε απλά άνοιγα το κινητό μου. Έβλεπα δύο από τα πράγματα που είχαν πει για μένα 3 και πήγαινα στο παρκέ για να τους αποδείξω ότι είναι λάθος, είπε ο Βαγγέλης Ζούγρης.