Η Μονακό πήρε τον Φουρκάν Κορκμάζ, η Φενέρ τον Λούκα Σάμανιτς, η Εφές τον Τζόρνταν Νουόρα και σιγά σιγά το ΝΒΑ μεταφέρεται στην Ευρώπη και δη στην Ευρωλίγκα. Ο ένας πολύ καλός παίκτης μετά τον άλλο έρχεται από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη στα μέρη μας και αυτό μόνο να χαροποιεί τον κόσμο μπορεί, αφού η ποιότητα ανεβαίνει πολύ. Και θα ανέβει ακόμη περισσότερο καθώς κι άλλοι παίκτες από το ΝΒΑ αναμένεται να πάνε σε ομάδες της Ευρωλίγκας. Αλλωστε υπάρχουν πολλά κενά σε ομάδες όπως η Μπασκόνια ή η Μπάγερν, όπου ο προπονητής της, Γκόρντον Χέρμπερτ, έχει υποχρεώσεις όλο αυτό τον καιρό με την εθνική Γερμανίας στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Παίκτη θέλει και ο Παναθηναϊκός, όπως είναι γνωστό σε όλους, με τον κόσμο της ομάδας να ανυπομονεί να μάθει νέα αλλά να μην τα καταφέρνει. Και αυτό γιατί ο Εργκίν Αταμάν δεν βιάζεται. Εχει τους παίκτες που θέλει και ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου να κλείσει το ρόστερ του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που γράφουν για τον Γερμανό Βόιγκτμαν ή τον Βραζιλιάνο Καμπόκλο (που στο παιχνίδι της Βραζιλίας απέναντι στην Αμερική στους Ολυμπιακούς Αγώνες σημείωσε 30 πόντους!), προς το παρόν, όμως, οι «πράσινοι» βρίσκονται και δικαιολογημένα σε διακοπές. Σε περίοδο ξεκούρασης. Βλέπουν βέβαια την αγορά ανελλιπώς αλλά αυτή μέχρι στιγμής δεν τους προσφέρει αυτό, που θέλουν.

Προφανώς αυτό, που θέλουν θα το βρουν στις αρχές του Οκτώβρη, όταν και θα αρχίσουν τα κοψίματα από τις ομάδες του ΝΒΑ. Εκεί θα βρουν την ιδανική λύση, που είτε θα είναι από τα κοψίματα, είτε θα είναι κάποιος παίκτης, που βαρέθηκε να περιμένει να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ και θα αποφασίσει να έρθει στην Ευρώπη. Κάτι, που έγινε πέρυσι με τον Ναν.

Ο εφτάστερος είναι στην καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του και ετοιμάζεται για μία ακόμη εντυπωσιακή χρονιά, εκεί, όπου θα εμφανιστεί με μία ακόμη δυνατή μεταγραφή. Μία μεταγραφή, που θα την κάνει ο Αταμάν όταν αυτός κρίνει σωστό και όχι επηρεασμένος από τον κόσμο, που θέλει παίκτη εδώ και τώρα.