Πριν από μερικές ώρες η Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Τρεντ Φόρεστ και έτσι ένας ακόμη παίκτης έρχεται στην Ευρωλίγκα κατευθείαν από το ΝΒΑ. Ο Φόρεστ είχε ισχνή παρουσία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα στη «Γηραιά Ηπειρο». Είναι καλός πλέι-μέικερ, έχει τρομερή διείσδυση, αλλά όχι καλό σουτ.

Ο ερχομός των παικτών του ΝΒΑ στην Ευρώπη δεν θα σταματήσει καθώς στις ΗΠΑ είναι πάρα πολλοί οι free agents. Και κάπου πρέπει να βολευτούν αφού οι περισσότερες θέσεις στο ΝΒΑ έχουν κλείσει.

Ανάμεσα στα ελεύθερα ονόματα είναι και ορισμένα λαμπερά, που αν έρθουν στην Ευρώπη, θα προκαλέσουν πάταγο. Ο Εβαν Φουρνιέ είναι ένας από αυτούς τους παίκτες. Ο Γάλλος μπόμπερ είναι όλες αυτές τις μέρες στους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά στο ΝΒΑ δεν έχει βρει ομάδα. Στα 32 του χρόνια δεν έχει την φρεσκάδα, που είχε, αλλά η κλάση παραμένει. Αν δεν βρει, όμως, συμβόλαιο στο ΝΒΑ, τότε θα έρθει στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός τον ήθελε πως και πως αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Πάταγο θα προκαλέσει και ο Πάτι Μιλς αν έρθει από τα μέρη μας. Ο Αυστραλός στα 36 του και όπως είδαμε και στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι ποίημα και στην Ευρώπη είναι σίγουρο ότι θα κάνει τη διαφορά. Και αυτός μετά από πολλά και καλά χρόνια στο ΝΒΑ, δεν έχει συμβόλαιο εκεί.

Θα είναι τρομερή δουλειά αν έρθει ο Αυστραλός στην Ευρωλίγκα, ανεβάζοντας ακόμη πιο πολύ την ποιότητα της διοργάνωσης και στρέφοντας περισσότερα βλέμματα προς τα εδώ.

Και να ήταν μόνο αυτοί; Πάνω από 30 παίκτες υψηλής κλάσης είναι χωρίς συμβόλαιο στην Αμερική με τις ευρωπαϊκές ομάδες να παραμονεύουν για να αρπάξουν την ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός είναι μέσα σε αυτές χωρίς, όμως, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, να έχει άγχος. Εχει σχεδόν κλείσει το ρόστερ του και περιμένει να βρει τον κατάλληλο ψηλό ώστε να ηρεμήσει μία και καλή. Θα είναι σε λίγες μέρες, θα είναι τον Οκτώβρη, το σίγουρο είναι ότι ο εφτάστερος θα πάρει έναν ακόμη παίκτη από το πάνω ράφι, ανεβάζοντας έτσι πολύ περισσότερο τις ελπίδες του για όγδοη Ευρωλίγκα.