Ηρεμία υπάρχει στον Ολυμπιακό μετά από την υπογραφή συμβολαίου με τον Σάσα Βεζένκοφ, αφού η ομάδα πια έχει πληρότητα στο ρόστερ. Για την ακρίβεια θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι υπάρχει υπεραριθμία στους ψηλούς (Μιλουτίνοφ, Φαλ, Ράιτ, Πετρούσεφ για τη θέση 5), ενώ όταν με το καλό επιστρέψει υγιής και ο Κινάν Έβανς θα υπάρξει υπεραριθμία και στους γκαρντ.

Οι Πειραιώτες λοιπόν συνεχίζουν να πορεύονται με ηρεμία αυτό το καλοκαίρι και δύσκολα θα γίνει κι άλλη κίνηση μέσα στο καλοκαίρι - Αν και οι Αγγελόπουλοι δεν έχουν χαλάσει ποτέ χατίρι στον Μπαρτζώκα, κι αν ο Coach B ζητήσει κάτι, θα του το πάρουν.

Για να έρθει αυτή η πληρότητα, βέβαια, ήταν βασική ανάγκη να επιστρέψει ο Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, το καλύτερο 4άρι στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια και ένας παίκτης που θα μένει 35 λεπτά στο παρκέ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κάτι που σημαίνει ότι ο Πίτερς, εκ των πραγμάτων, θα μεταφερθεί περισσότερο στη θέση 3, ώστε τις ανάσες που μένουν για να πάρει ο Βεζένκοφ να τις δίνει ο Πετρούσεφ.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία τού Βεζένκοφ στο Λιμάνι είναι καταλυτική, αν και δεν ήταν δεδομένο ότι θα επέστρεφε στο Λιμάνι. Για αυτό και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, νωρίς στις αρχές τού καλοκαιριού που ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει το θέμα τής παραμονής τού Σάσα στο ΝΒΑ, είχαν δεχτεί πλήθος προτάσεων για 3αρο-4άρια. Που θα μπορούσε δηλαδή να συμπληρώσουν τη θέση 4 με τον Πετρούσεφ και να βρεθεί στη θέση 3 ο Πίτερς, ή να έρθει ένα 3άρι για να συμπληρώσει τη θέση με τον Παπανικολάου και οι Πίτερς-Πετρούσεφ να έμεναν στο 4. Αν και θυμίζουμε ότι ο Σέρβος άσος αρέσκεται να παίζει 5άρι...

Ποιοι παίκτες είχαν τεθεί στα υπόψιν των Ερυθρόλευκων, κυρίως από την αγορά πουν αρέσει στον Μπαρτζώκα, δηλαδή της Αμερικής, και είχαν σταχυολογήσει σε μια short list οι άνθρωποι του Ολυμπιακού; Ο Τζέι Κράουντερ ήταν ένα 3άρι με ενδιαφέρον, 34 ετών με μεγάλη θητεία στο ΝΒΑ (τελευταία ομάδα οι Μπακς!), αν και δύσκολα θα αποφάσιζε σε αυτή την ηλικία να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει μπάσκετ.

Ο Τσεντί Οσμάν πάντα είναι μια αξιόλογη περίπτωση, αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα, ενώ και ο Ντάνουελ Χάουζ (Γουίζαρντς, Σανς, Ρόκετς, Νικς, Τζαζ, 76er) είναι εξαιρετικός για τη θέση 3 - Όπως και ο Τρόι Μπράουν Τζούνιορ.

Όλοι αυτοί είχαν τεθεί στα υπόψη τού Ολυμπιακού και υπήρχε η διαβεβαίωση ότι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα - Με την προοπτική ότι η ομάδα θα χρειαζόταν να περιμένει μέχρι τέλη Σεπτέμβρη για να έρθουν στην Ευρώπη, αν δεν έβρισκαν κάτι στο ΝΒΑ.

Ο αθλητής που ταίριαζε περισσότερο στα "θέλω" του Μπαρτζώκα όμως, που πέρσι είχε 7,2 πόντους μέσο όρο, είναι σε καλή ηλικία (27 ετών) και παρά το γεγονός ότι είναι 2.01 μ. μπορεί να παίξει τόσο ως σμολ φόργουορντ όσο και ως πάουερ φόργουορντ, είναι ο Λαμάρ Στίβενς. Με θητεία σε Καβαλίερς, Σέλτικς και Γκρίζλις, έμεινε χωρίς συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τον φέρει προσφέροντάς του συμβόλαιο στα 2 εκατ. ευρώ, ποσό που είχαν ενημερώσει οι Αγγελόπουλοι τον προπονητή ότι μπορούν να δώσουν.